marți, aprilie 16, 2024
spot_img
AcasăCinemaGeoffrey Rush, la TIFF: „E mai simplu să zbor până în spațiu...

Geoffrey Rush, la TIFF: „E mai simplu să zbor până în spațiu decât din Australia până în România”

Actorul Geoffrey Rush se află în România zilele acestea la Festivalul de Film TIFF (Transilvania International Film Festival) de la Cluj-Napoca.

Acesta este unul dintre actorii care au obținut așa-numita Triple Crown of Acting, adică un premiu Oscar, un premiu Emmy și un premiu Tony. Actorul a fost omagiat sâmbătă seara, la Gala de Închidere a festivalului, pentru întreaga activitate.

E mai simplu să zbor până în spațiu decât din Australia până în România

Aflat pentru prima oară în România, actorul australian în vârstă de 71 de ani a declarat că „un zbor din Australia până în România durează peste 38 de ore. Când am aflat, m-am gândit că e mai simplu să zbor până în spațiu și să aterizez de acolo direct în Cluj. Dar mă bucur că am venit. E fantastic”, conform organizatorilor TIFF.

Actorul spune că i-ar plăcea să revină în România cu un nou film. La această ediție a TIFF, Rush s-a întâlnit cu publicul în cadrul unei proiecții speciale a filmului care i-a adus Oscarul: „Strălucire” („Shine”). Pentru acest rol, actorul a învățat să cânte la pian, potrivit Libertatea.

În 2009, Geoffrey Rush a obținut premiul Tony pentru interpretarea rolului monarhului Berenger I din piesa absurdă a dramaturgului de origine română Eugen Ionesco „Regele moare”.

Lecții de teatru și film de la un maestru

Tot la TIFF, în cadrul unui masterclass dedicat actorilor români, actorul a vorbit despre lecțiile pe care le-a învățat de-a lungul anilor.

Înainte de a deveni star de cinema, Geoffrey Rush a avut o carieră în teatru. „Pe scenă trebuie să fii perfect în fiecare seară. Însă, pe ecran, o dublă proastă nu e un capăt de lume. Mai ales dacă e urmată de o scenă impecabilă”, a precizat actorul, conform TIFF.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII