vineri, aprilie 19, 2024
spot_img
AcasăActualitateCampania „Din grijă pentru inima ta!” vine în ajutorul rezidenților din sectorul...

Campania „Din grijă pentru inima ta!” vine în ajutorul rezidenților din sectorul 3, București, în prevenirea riscului cardiovascular

Joi, 13 iulie, s-a desfășurat Campania „Din grijă pentru inima ta!”, organizată la sediul PSD din sectorul 3 al Capitalei. Rezidenții sectorului 3 au beneficiat de o evaluare gratuită a riscului cardiovascular.

Evaluarea a cuprins:

 • preluarea tensiunii arteriale
 • puls
 • cântărire
 • cuantificarea expunerii la factorii de risc

De asemenea, pacienții au primit recomandări pentru investigaţii suplimentare în funcție de istoricul medical al fiecărei persoane în parte.

Echipa medicală condusă de Ștefan Busnatu, medic cardiolog, Prodecan la Facultatea de Medicină – U. M. F. „Carol Davila” și membru al Asociației Europene de Cardiologie Preventivă, a evaluat o serie de peste 50 de persoane care au beneficiat și de o consultație particulară în baza diagnosticului prezentat.

Coordonatorul echipei medicale, Ștefan Busnatu, medic cardiolog

Astăzi ne-am bucurat să avem alături de noi o serie de oameni și pacienți, pentru că o parte au avut probleme cardiovasculare diagnosticate în trecut. Aceștia au participat la o sesiune educativă despre prevenția în bolile cardiovasculare, precum rolul alimentației sănătoase și a activității fizice.

De asemenea, am avut o discuție individuală cu participanții pentru a identifica împreună factorii de risc la care se expun. Sperăm ca în sesiunile viitoare să ne vedem cu alți locuitori ai sectorului 3 alături de care să facem prevenție împreună”, a declarat Ștefan Busnatu, medic cardiolog, în exclusivitate, pentru Piața de știri.

Campanie de informare pentru prevenția riscurilor cardiovasculare

Campania Din grijă pentru inima ta! are ca scop creșterea nivelului de recunoaștere a riscurilor cardiovasculare. Echipa medicală condusă de medicul Ștefan Busnatu a evaluat un număr de peste 50 de persoane, aceștia au primit recomandări, iar noi vom monitoriza activitatea pas cu pas în urma investigațiilor medicale efectuate.

Campania se desfășoară pe tot parcursul verii, în fiecare săptămână din lunile iulie și august oferim evaluarea riscului cardiovascular, dar și consultații oftalmologice complete”, a precizat, în exclusivitate, pentru Piața de știri, Florentina Gherghiceanu, consilier general PSD și președinte interimar Organizația de Femei Sector 3.

Cetăţenii sectorului 3 sunt aşteptaţi la sediul PSD din strada Fildeşului nr. 1 și pe parcursul săptămânilor viitoare pentru a beneficia de o evaluare gratuită a riscului cardiovascular:

 • 27 Iulie – 17.00 – 20.00
 • 10 August – 17.00 – 20.00
 • 24 August – 17.00 – 20.00

Campania Priveşte viaţa cu alţi ochi”

Luna august va fi marcată de campania medicală „Priveşte viaţa cu alţi ochi!, care se va concentra pe consultul oftalmologic. Locuitorii sectorului 3 vor beneficia de o examinare completă şi gratuită, efectuată de un optometrist şi un medic.

Datele de desfăşurare:

 • 19 Iulie – 12.00 – 14.00
 • 2 August – 12.00 – 14.00
 • 16 August – 12.00 – 14.00
 • 30 August – 12.00 – 14.00
PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII