vineri, decembrie 8, 2023
spot_img
AcasăStil de viațăSportAflă cum a devenit Tesla cea mai valoroasă companie auto din lume

Află cum a devenit Tesla cea mai valoroasă companie auto din lume

Tesla este întotdeauna în fruntea clasamentelor. Producătorul de mașini electrice din Silicon Valley atrage o atenție imensă de fiecare dată când apare.

Panourile de discuții, forumurile, videoclipurile, secțiunile de comentarii și blogurile de investiții sunt pline de opinii, analize și pronunțări complet încrezătoare (și extrem de diferite) despre ce se va întâmpla cu Tesla Motors.

Află care sunt principalele atribute ale mașinilor electrice și îmbogățește-ți cunoștințele despre Tesla!

Elon Musk nu a pornit Tesla

Compania a fost fondată de Martin Eberhard și Marc Tarpenning, deși actualul CEO Elon Musk a condus prima rundă de investiții în februarie 2004. În acel moment, s-a alăturat consiliului de administrație al companiei ca președinte.

În mai 2009, Eberhard l-a dat în judecată pe Musk pentru calomnie, printre alte motive. Procesul a fost soluționat în afara instanței patru luni mai târziu.

Tesla Motors are mai mult de 10 ani

Compania a fost constituită în iulie 2003, dar a devenit cunoscută în 2006, când a dezvăluit Roadster, prima sa mașină de producție. Au fost construite doar 2.500 de modele de mașină sport electrică cu două locuri; a fost pus în vânzare în număr limitat la sfârșitul anului 2008, iar producția sa încheiat târziu în 2011.

Tesla valorează deja mai mult decât Fiat și trei companii auto japoneze diferite

Capitalizarea de piață a companiei o depășește pe cea a lui Mitsubishi, producătorul japonez, și pe cele ale Suzuki și Isuzu, ambele s-au retras de pe piața SUA.

Tesla valorează, de asemenea, mai mult decât Fiat (7,5 miliarde de dolari), care controlează Chrysler, dar nu deține încă totul. Indiferent dacă Tesla este supraevaluat sau subevaluat rămâne un subiect de combătut pentru pasionații de automobile.

Tesla a depășit Toyota și a devenit cea mai valoroasă companie auto din lume

Acțiunile Tesla au urcat la 1.120 de dolari per bucată, ducând valoarea companiei la 210 miliarde de dolari. În același timp, Toyota a înregistrat o scădere ușoară, iar valoarea companiei a atins 200 de miliarde de dolari.

Valoarea acțiunilor este urcată și de speranța că Tesla – care oferă doar patru modele pe un număr limitat de piețe, comparativ cu alți constructori cu zeci de modele în gamă – va anunța în curând al patru trimestru profitabil consecutiv, devenind astfel eligibilă pentru indicele bursier S&P 500. O astfel de performanță va atrage fonduri din partea investitorilor pentru constructorul din California.

Tesla a devenit cea mai valoroasă companie auto din lume, dar a depășit și majoritatea companiilor din indicele bursier S&P 500 (compus din 500 de companii publice mari, majoritatea americane). În prezent, există doar 19 companii în indicele S&P 500 mai valoroase decât Tesla, deși compania lui Musk nu este considerată încă suficient de profitabilă pentru a face parte din indice.

Constructorul de mașini electrice Tesla valorează acum mai mult decât Coca-Cola, Disney, PayPal sau Exxon Mobil.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII