marți, aprilie 16, 2024
spot_img
AcasăMuzică8 IANUARIE: Ziua în care s-a născut „Regele Rock 'n' Roll-ului”, Elvis...

8 IANUARIE: Ziua în care s-a născut „Regele Rock ‘n’ Roll-ului”, Elvis Presley

Pe 8 ianuarie 1935 se năștea Elvis Presley, „Regele Rock’n Roll-ului”.

Devenit un idol, Elvis Presley, n-a avut parte de lecţii adevărate de muzică, nu ştia să citească o partitură şi cânta mereu după ureche, dar era mai tot timpul în magazinele de muzică, unde era adevărata lui şcoală. Adora muzica gospel şi pe cea inspirată din muzica spirituală a afro-americanilor.

Iată 10 lucruri mai puțin știute despre artist:

  1.  Supranumit regele rockului, Elvis s-a născut pe 8 ianuarie 1935 în Tupelo, Mississippi. Acesta a avut un frate geamăn, Jesse, care a fost născut mort.
  2. Una din primele audiţii pe care le-a avut la 19 ani a fost un fiasco total. Dezamăgit, i-a mărturisit tatălui său că cei din juriu i-au spus că nu va putea cânta niciodată.
  3. Albumul său de debut, lansat în martie 1956, a ajuns No.1 în topul Billboard şi a rămas acolo timp de trei săptâmâni.
  4. Într-un apartament dintr-un hotel din Las Vegas, iar pe 1 februarie 1968 se năştea Lisa Marie Presley, unicul copil al artistului.
  5. Întors din armată, descoperă amfetaminele, pe care le laudă cu fiecare ocazie, considerându-le miraculoase pentru energia şi puterea pe care i le furnizau, dar şi pentru că îl ajutau să slăbească.
  6. Cu trei albume succesive ajunse No.1, Presley a devenit unul din cei mai bine vânduţi muzicieni din toate timpurile.
  7. Regele rockului a fost soldat în U.S. Army între 1958-1960. În acest timp, mama lui a murit, iar el, în timp ce se afla în Germania de Vest, a întâlnit-o pe tânăra de doar 14 ani, Priscilla Beaulieu, care aproximativ 8 ani mai târziu avea să-i devină soţie.
  8. Blue Hawaii (1961) a fost unul din filmele cele mai de succes din cele 31 în care Presley a jucat.
  9. Filmul Charro! (1969) este unica peliculă în care Elvis doar joacă fără să şi cânte. De asemenea, este şi singurul rol unde poartă barbă.
  10. Pe 16 august 1977 Elvis a fost găsit fără suflare, pe podeaua din baie, de iubita lui de atunci, Ginger Alden. 14 substanţe interzise au fost găsite în corpul său, în timpul autopsiei.
PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII