vineri, decembrie 8, 2023
spot_img
AcasăBreaking NewsZelenski: "Vom lupta atâta timp cât va fi nevoie, inamicul nu are...

Zelenski: „Vom lupta atâta timp cât va fi nevoie, inamicul nu are nicio şansă”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis, sâmbătă seară, un nou mesaj în care anunţă că luptele vor continua „cât va fi nevoie”.

Zelenski afirmă că „inamicul nu are nicio şansă”, atâta timp cât în oraşele bombardate se nasc în continuare copii. El a mulţumit tuturor celor care au oferit ajutor concret, dar şi Papei Francisc pentru rugăciuni.

„Lumea a văzut – ucrainenii sunt puternici şi curajoşi, aşa că nu este surprinzător că un asemenea popor are prieteni mai puternici decât inamicii”, a transmis preşedintele ucrainean.

Acesta a afirmat că a discutat pe parcursul zilei cu reprezentanţii mai multor ţări care au oferit susţinere şi suport. „Se pare că Ucraina a câştigat sinceritatea şi atenţia întregii lumi civilizate”, a mai afirmat liderul ucrainean.

Acesta a făcut referire la excluderea Rusiei din sistemul SWIFT. „Am obţinut această victorie”, mai afirmă Zelenski.

De asemenea, preşedintele a precizat că a vorbit cu reprezentanţii tuturor cultelor care se vor ruga pentru sufletele celor care şi-au dat viaţa pentru a apăra ţara, dar şi pentru unitate şi victorie. Zelenski a afirmat că ziua de sâmbătă a fost o zi de război, dar şi prima zi din viaţa unei feţiţe care s-a născut în adăpostul organizat la metroul din Kiev.

„Vom lupta atâta timp cât va fi nevoie pentru a elibera ţara. Dacă în adăposturi se nasc copii, chiar şi atunci când bombardamentul continuă, atunci inamicul nu are, fără îndoială, nicio şansă în acest război al poporului”, a mai afirmat Zelenski.

De asemenea, în mai multe mesaje postate pe Twitter, preşedintele ucrainean a detaliat discuţiile pe care le-a avut cu preşedinţi de state sau cu premieri de-a lungul zilei şi sprijinul concret pe care l-a obţinut de la aceştia.

De exemplu, cea mai recentă discuţie a avut-o cu premierul Marii Britanii, Boris Johnson cu care a agreat măsuri viitoare de a contracara agresorul. Zelenski a mulţumit, de asemenea, Germaniei care a anunţat că trimite armament în Ucraina, dar şi preşedinţilor din Polonia, Georgia, Azerbaijan şi Turcia.

Un mesaj l-a vizat pe Papa Francisc care s-a rugat pentru pace în Ucraina şi încetarea focului: „Poporul ucrainean simte sprijinul spiritual al Sfinţiei Sale”.

Sursă: Ziare.com

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII