vineri, februarie 23, 2024
spot_img
AcasăActualitateZăpada a acoperit trenurile din România! CFR anunță întârzieri de peste 190...

Zăpada a acoperit trenurile din România! CFR anunță întârzieri de peste 190 de minute

Condițiile meteo extreme pun în dificultate traficul feroviar! Deși circulaţia trenurilor a fost adaptată la ninsorile abundente din toată țara, în Gara de Nord se înregistrează întârzieri de peste 190 de minute, potrivit Agerpres.

În partea de sud-est a ţării, pe raza judeţelor aflate sub avertizarea de ninsori şi vânt, personalul feroviar al regionalelor Bucureşti, Constanţa şi Galaţi monitorizează cu atenţie trenurile aflate în circulaţie. În situaţiile în care se impune intervenţia pentru remedierea blocajelor ce pot apărea, echipele sunt pregătite să acţioneze cu drezine pantograf.

De asemenea, pe toată perioada de funcţionare a comandamentelor de iarnă, personalul CFR SA menţine permanent legătura cu dispeceratele operatorilor de transport feroviar atât de călători, cât şi de marfă, şi transmite operativ măsurile necesare care trebuie luate, astfel încât să se asigure continuitate în circulaţia trenurilor, conform Euronews Romania.

Un comunicat din partea CFR informează că trebuie să fim precauți, iar cei care sunt nevoiți să călătorească trebuie să se intereseze de circulația trenurilor înainte:

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA îi asigură pe călători că toate eventualele intervenţii necesare în zonele afectate de condiţiile meteo nefavorabile au drept scop menţinerea siguranţei şi a continuităţii traficului feroviar. Călătorii sunt rugaţi ca în această perioadă, în care sunt anunţate condiţii meteo nefavorabile, să solicite informaţiile referitoare la condiţiile de circulaţie a trenurilor la numărul de telefon CFR 021/9521, iar pentru verificarea orelor de sosire sau de plecare din gări pot accesa site-ul administratorului infrastructurii feroviare – www.cfr.ro, domeniul camere web -, unde panourile de sosiri/plecări sunt actualizate din minut în minut”, precizează CFR.

Întârzieri de peste 190 de minute

Potrivit tabelei din Gara de Nord, trenul IRN 1742 de la Satu Mare are 190 de minute de întârziere. De asemenea, trenul IR 1630 Braşov – Bucureşti are 25 de minute de întârziere, iar IR 1582 Constanţa – Bucureşti Nord 20 minute.

Trenul IR 10072 (Transferoviar) de la Galaţi are 20 de minute de întârziere, la fel şi IRN 473 Budapesta Keleti – Bucureşti Nord şi IC 552 Suceava – Bucureşti Nord.

De asemenea, sunt întârzieri şi la plecările din Gara de Nord. De exemplu, trenul IR 1623 spre Sibiu trebuia să plece la ora 9:57 (35 de minute de întârziere), iar IR 1585 Bucureşti – Constanţa înregistrează deja 15 minute.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII