vineri, decembrie 8, 2023
spot_img
AcasăActualitateWhatsApp ar putea dispărea din Marea Britanie! Ce ar putea duce la...

WhatsApp ar putea dispărea din Marea Britanie! Ce ar putea duce la dispariția aplicației de mesagerie?

Guvernul britanic riscă să intre într-o confruntare cu WhatsApp, care ar putea duce la dispariția aplicației de mesagerie din Marea Britanie.

În centrul disputei se află proiectul de lege privind siguranța online, un vast act legislativ care va atinge aproape toate aspectele vieții online din Marea Britanie. După mai bine de patru ani de elaborare, cu opt secretari de stat și cinci prim-miniștri implicați în redactarea sa, proiectul de lege, care trece prin Camera Lorzilor, are peste 250 de pagini. Numai cuprinsul se întinde pe zece pagini, scrie The Guardian, citat de ȘtirileProTV.

Proiectul de lege nu oferă nicio protecție explicită pentru criptare”, a declarat o coaliție de furnizori, inclusiv liderii de piață WhatsApp și Signal, într-o scrisoare deschisă luna trecută, „iar dacă este implementat așa cum este scris, ar putea împuternici Ofcom să încerce să forțeze scanarea proactivă a mesajelor private pe serviciile de comunicare criptate end-to-end, anulând, ca urmare, scopul criptării end-to-end și compromițând confidențialitatea tuturor utilizatorilor”.

Nouăzeci și opt la sută dintre utilizatorii noștri se află în afara Marii Britanii”, a declarat șeful WhatsApp, Will Cathcart, pentru The Guardian în martie. „Ei nu vor să reducem securitatea produsului și, ca o chestiune simplă, ar fi o alegere ciudată pentru noi să alegem să reducem securitatea produsului într-un mod care ar afecta acei 98% dintre utilizatori”.

Serviciile de comunicare nu vor părăsi Marea Britanie

Aceste servicii, cum ar fi WhatsApp, vor putea părăsi Marea Britanie”, a declarat Claire Fox în fața Camerei Lorzilor săptămâna trecută. „Ele au un sistem care funcționează pentru miliarde de oameni din întreaga lume. O piață relativ mică, cum este cea din Marea Britanie, nu este ceva pentru care ar compromite miliardele lor de utilizatori din întreaga lume”.

Susținem o criptare puternică, dar acest lucru nu poate veni cu prețul siguranței publice. Companiile din domeniul tehnologiei au datoria morală de a se asigura că nu se orbesc pe ele însele și pe forțele de ordine în fața nivelurilor fără precedent de abuz sexual asupra copiilor pe platformele lor. Proiectul de lege privind siguranța online nu reprezintă în niciun caz o interzicere a criptării de la un capăt la altul și nici nu va impune serviciilor să slăbească criptarea”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII