vineri, aprilie 19, 2024
spot_img
AcasăActualitateVremea rea face ravagii în țară: inundații, poduri rupte, aluviuni!

Vremea rea face ravagii în țară: inundații, poduri rupte, aluviuni!

Vremea rea a cuprins aproape toată țara și efectele încep să se vadă. Sunt deja două poduri care au fost distruse, după ce nivelul râurilor a crescut periculos de mult. 11 județe sunt în continuare sub cod portocaliu de furtuni, iar pentru alte 24, avertizarea e cod galben. Pentru șapte râuri, a fost emis cod portocaliu de inundații, până luni dimineață la ora 8:00.

Nelule, gata, mă, s-a terminat! Ăsta a căzut, ăsta mai are oleacă și cade. Gata, s-a terminat iară!” – este constatarea amară pe care o face un localnic, după ce podul de la Vadu Roșca a fost luat din nou de ape.

Podul de la Vadu Roșca era construit provizoriu, ca să fie folosit cât timp un alt pod din localitate e reparat. Din fericire, circulația a fost oprită, după ce hidrologii au anunțat că inundațiile în zonă sunt iminente.

Apele revărsate au făcut ravagii și în Prahova, inclusiv în stațiunile turistice. Un pod a fost luat de apele revărsate ale râului Azuga și s-a izbit de un alt pod, care e acum în pericol să se dărâme.

Apa s-a revărsat și pe canionul 7 Scări, din județul Brașov, care s-a umplut de bolovani, aluviuni și resturi de copaci rupți. Canionul și tiroliana erau închise când s-a produs viitura.

La Valu lui Traian, în județul Constanța, a plouat atât de mult, încât apa a intrat în curțile oamenilor.

Ploaia a stricat ultima zi de weekend a turiștilor de pe litoral. Turiștii s-au trezit apoi prizonieri în aglomerația formată pe șoseaua dintre stațiuni. Pe DN39, între Tuzla și Lazu, mașinile au circulat mult timp în coloană.

A plouat torențial și în comuna Mihail Kogălniceanu. În județul Constanța, codul galben de vreme rea e valabil până luni la ora 10:00.

Probleme sunt și în județul Tulcea. Pompierii au fost chemați să îndepărteze copacii doborâți de vânt pe șosele și să scoată apa din curțile oamenilor.

Sursă: Digi24.ro

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII