luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăNewsVOUCHERE PENTRU ROMÂNI! Studenții vor primi ajutor de la stat pentru plata...

VOUCHERE PENTRU ROMÂNI! Studenții vor primi ajutor de la stat pentru plata chiriilor!

Vești bune pentru studenții care primesc burse sociale! Statul le va oferi vouchere în valoare de 1.500 de lei, a anunțat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), Marcel Boloș.

Ajutorul de stat a fost decis să se ofere studenților pentru a-și putea plăti chiriile, în contextul scumpirii și a inflației din piața imobiliară.

Sunt 50.000 de studenți care ar urma să beneficieze de aceste facilități, începând cu anul universitar următor”, a anunțat Marcel Boloș, potrivit Antena 3 CNN.

Sistemul a fost folosit deja în învățământul preuniversitar și ar urma să se aplice, în anul școlar următor și pentru studenți. 405 mii de elevi au fost beneficiari în anul școlar 2022-2023, potrivit Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Ajutor de la stat pentru copiii din medii defavorizate

Conform ministrului Marcel Boloș, cei 50.000 de studenți care vor beneficia de această măsură vor fi cuprinși în proiectul ordonanței de urgență prin care o să fie schimbat mecanismul pentru acordarea voucherelor educaționale pentru copiii din medii vulnerabile.

„Oricum, intenționăm ca studenții beneficiari de burse sociale să aibă vouchere. Pentru ei, intenționăm să fie de 1.500 de lei valoarea voucherului și, dacă putem, să le subvenționăm chiria celor care sunt din familii defavorizate, care au o stare materială mai precară. Plaja aceasta a chiriilor o să fie de la taxa pentru căminul studențesc și până la un anumit plafon pentru chirie pe care să-l decontăm, în baza contractului de închiriere și în baza documentelor justificative pe care le prezintă.

Ideea este să avem ca grup țintă atât elevii, cât și studenții identificați din familiile cu o stare materială precară și să-i putem sprijini în activitățile educaționale”, a completat Boloș, conform EduPedu.

Potrivit Consiliului Național pentru Finanțarea Învățământului Superior (CNFIS), în anul universitar 2019-2020 erau 36.324 de studenți care aveau bursă socială. În anul universitar 2018-2019 erau 26.433 de beneficiari de burse sociale.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII