marți, aprilie 16, 2024
spot_img
AcasăNewsVouchere de vacanță pentru angajații de la privat! Când intră legea în...

Vouchere de vacanță pentru angajații de la privat! Când intră legea în vigoare?

Angajaţii de la privat vor primi și ei vouchere de vacanță, asemenea celor de la stat.

Senatorii au adoptat tacit un proiect de lege prin care salariaţii vor beneficia de tichete de vacanță în valoare de 1.450 de lei.

Vouchere de vacanță pentru angajații din mediul privat

Salariații ar urma să primească de la 1 ianuarie 2024 tot 1.450 de lei pe an, cât iau acum cei de la stat, anunță Digi24. Vouchere de vacanță vor putea fi acordate până pe 21 decembrie 2026 tuturor angajaţilor din mediul privat care au un contract individual de muncă. În cazul în care sunt angajaţi care au mai multe astfel de contracte, aceştia trebuie să aleagă un singur angajator de la care să primească aceste vouchere.

Voucherele de vacanță pentru angajații din mediul privat provin însă din bugetul firmelor, iar valoarea maximă a acestora poate ajunge la 13.800 de lei, echivalentul a şase salarii minime brute, pe ţară.

Legea a trecut de Senat

Nota de adoptare tacită a propunerii legislative, pentru care termenul de dezbatere şi vot s-a împlinit pe 1 iunie, a fost citită în plen de preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, care a condus şedinţa de marţi a plenului.

Pe lângă eliminarea discrepanţelor dintre cele două categorii de salariaţi – bugetari şi cei din sectorul privat – valoarea voucherelor de vacanţă se întoarce practic în economie, iar consecinţele sunt pozitive pentru întreaga industrie a turismului şi activităţilor conexe (HoReCa, industria alimentară, industria de transport, servicii, comerţ), se arată în expunerea de motive a propunerii legislative privind modificarea şi completarea OUG 8 2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII