vineri, aprilie 19, 2024
spot_img
AcasăActualitateVIDEO Un bărbat deghizat în femeie a aruncat cu o prăjitură în...

VIDEO Un bărbat deghizat în femeie a aruncat cu o prăjitură în celebra pictură Mona Lisa!

Un bărbat care purta o perucă și haine de damă a aruncat cu o prăjitură în Mona Lisa lui Leonardo da Vinci, celebra pictură expusă în Muzeul Luvru din Paris. Imaginile cu incidentul au devenit virale pe rețelele sociale.

Un bărbat deghizat în femeie și care se afla într-un scaun cu rotile s-a ridicat brusc și a aruncat o prăjitură cu frișcă în faimoasa capodoperă din istoria picturii. Sticla care protejează tabloul a împiedicat deteriorarea pânzei.

Imaginile cu incidentul au devenit virale pe rețelele sociale

Mi se pare ireal, dar un bărbat îmbrăcat ca o bătrână s-a ridicat dintr-un scaun cu rotile și a încercat să spargă sticla de protecție a Giocondei. Apoi a aruncat cu tort pe geam și cu trandafiri în jurul lui înainte de a fi preluat de forțele de securitate”, a scris un utilizator Twitter.

Într-o altă înregistrare video se vede cum bărbatul responsabil de incident este escortat afară de către agenții de securitate ai muzeului.

Gândiți-vă la Pământ. Există oameni care distrug Pământul. Gândiți-vă la asta. Artiștii vă spun: „gândiți-vă la Pământ”. Toți artiștii, gândiți-vă la Pământ. De aceea am făcut asta. Gândiți-vă la planetă”, a strigat bărbatul, potrivit BFM TV.

Potrivit sursei citate, nu este prima dată când pictura neprețuită a lui Leonardo da Vinci, Mona Lisa, este victima unei tentative de deteriorare. În august 2009, un turist a aruncat o ceașcă în geamul de protecție. În 1974, în Tokyo, o persoană a încercat să deterioreze pânza cu ajutorul unui spray roșu. În 1957, un bolivian a aruncat cu o piatră în tablou, deteriorându-l ușor. După cum relatează Le Monde, el a declarat la momentul respectiv: „Aveam o piatră în buzunar și, dintr-o dată, mi-a venit ideea de a o arunca…”.

Sursă: Digi24.ro

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII