marți, aprilie 16, 2024
spot_img
AcasăActualitateVIDEO Directorul societăţii de termoficare din Focşani, surprins de reporterii Antenei 1...

VIDEO Directorul societăţii de termoficare din Focşani, surprins de reporterii Antenei 1 lăfăindu-se în birou, la căldurică. În oraş, populaţia suferă de frig

De la venirea sezonului rece, societatea de termoficare a Focşaniului se confruntă cu probleme în aprovizionarea cu gaze pentru a furniza căldură în oraş. Problemele sunt de ordin financiar, din cauza exploziei preţurilor la gaze, astfel că de o săptămână căldura şi apa caldă este dată cu porţia pentru clienţii sistemului centralizat. Căldură se dă doar dimineaţa, între orele 5.00 şi 10.00 iar apă caldă seara, timp de două ore.

Directorul stă cu sabia deasupra capului şi cu mâna întinsă la autorităţi, pentru că de la 1 noiembrie, în lipsa banilor, furnizarea agentului termic ar putea fi sistată. O echipă de la Observator-Antena1 a produs o ştire la Focşani pe această temă şi a găsit două situaţii: una a unei localnice care a fost nevoită să-şi reactiveze soba pe lemne, din cauza frigului din apartament, iar cealaltă situaţie, de la sediul ENET, unde directorul să lăfăia în biroul său, cu un „masaj cervical”, în instituţie căldura şi apa caldă fiind la discreţie.

“La sediul societăţii de furnizare a agentului termic este apă caldă. Ora 11.10 şi este apă caldă”, spune reporterul în comentariul său.

“- Aici o producem, domnule”, replică Manole Merchea, directorul ENET.

“Programul este cu porţia, pentru că atât e porţia. Aia este cantitatea de gaz pe care o avem şi trebuie să gestionăm sărăcia”, a continuat intervenţia Manole Merchea. Societatea de termoficare, aflată în insolvenţă de doi ani şi condusă de un administrator special condamnat în primă instanţă pentru corupţie (Cristina Costin, angajată suspendată a Primăriei Focşani), are nevoie de 100 de milioane de lei pentru a putea furniza în continuare apă caldă şi căldură pe perioada sezonului rece.

Sursă: Adevărul.ro

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII