luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăActualitateFotografia zileiVIDEO Dalai Lama a fost filmat când sărută un băiețel pe gură...

VIDEO Dalai Lama a fost filmat când sărută un băiețel pe gură și îi spune să îi „sugă limba”

Dalai Lama și-a cerut scuze după ce a sărutat un băiețel pe gură și i-a cerut să îi „sugă limba” la un eveniment public din India, relatează The Guardian.

La evenimentul care a avut loc la sfârșitul lunii februarie la templul lui Dalai Lama din Dharamshala, au participat aproximativ 100 de tineri elevi care tocmai absolviseră cursurile Fundației indiene M3M. Dalai Lama, Tenzin Gyatso, este cea mai sfântă figură a budismului tibetan și trăiește în exil în India din 1959, când Tibetul a fost anexat de China. Într-o înregistrare video care a devenit virală, unul dintre elevi, un băiețel, s-a apropiat de un microfon și l-a întrebat pe Dalai Lama: „Pot să te îmbrățișez?

Dalai Lama, în vârstă de 87 de ani, i-a spus băiatului să urce pe platforma pe care era așezat. Făcându-i semn spre obraz, el este auzit spunând „mai întâi aici”, după care copilul l-a sărutat și l-a îmbrățișat. Dalai Lama l-a ținut în brațe pe băiat, spunându-i „cred că și aici” și apoi l-a sărutat pe gură. „Și suge-mi limba”, a spus apoi Dalai Lama, scoțându-și limba, frunte în frunte cu elevul, în timp ce publicul râdea.

Liderul spiritual i-a vorbit apoi băiatului, sfătuindu-l să se uite la cei care creează „pace și fericire” și să nu urmeze „ființele umane care ucid mereu alți oameni”, înainte de a-i oferi o ultimă îmbrățișare. Pe măsură ce videoclipul s-a răspândit pe internet, acesta a fost condamnat de mulți, care l-au numit „nepotrivit”, „scandalos” și „dezgustător”.

Reacția liderului spiritual

Biroul liderului spiritual a reacționat, spunând că a fost vorba doar despre un comportament „inocent și jucăuș”.

Sanctitatea Sa dorește să își ceară scuze băiatului și familiei sale, precum și numeroșilor săi prieteni din întreaga lume, pentru durerea pe care cuvintele sale ar fi putut-o provoca. Sfinția Sa tachinează adesea oamenii pe care îi întâlnește într-un mod inocent și jucăuș, chiar și în public și în fața camerelor de luat vederi. El regretă incidentul”, a transmis acesta. Dalai Lama s-a mai confruntat anterior cu controverse.

În 2019, el a provocat un scandal după ce a sugerat că, dacă Dalai Lama s-ar întoarce ca femeie, „ar trebui să fie mai atrăgătoare”.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII