vineri, aprilie 19, 2024
spot_img
AcasăActualitateVICTORIE Tatăl lui Britney Spears a acceptat să renunțe la tutelă, după...

VICTORIE Tatăl lui Britney Spears a acceptat să renunțe la tutelă, după 13 ani în care i-a controlat viața

Jamie Spears, tatăl lui Britney Spears, a fost de acord să renunţe la statutul de tutore al fiicei lui, scrie Variety, citată de News. Decizia acestuia vine după ani de procese, dar și de proteste ale fanilor cântăreței, care acuzau că aceasta este sub control abuziv. De altfel, recent, cântăreața a depus mărturie despre tratamentul de care are parte, afirmând că este „traumatizată”.

Tatăl vedetei pop a depus joi răspunsul în faţa Curţii superioare din Los Angeles privind cererea lui Britney Spears de a-i retrage funcţia. Potrivit avocatului lui Jamie Spears, nu exista „niciun motiv pentru a-l retrage din această funcţie”, însă lupta publică în care s-a angajat fiica sa l-a determinat să ia hotărârea. „Este foarte discutabil dacă o schimbare de tutore în acest moment ar fi în interesul doamnei Spears. Chiar dacă domnul Spears este atacat nejustificat, el nu crede că o luptă publică privind tutela cu fiica sa este în interesul ei. El va colabora cu Curtea şi cu avocatul fiicei sale pentru a pregăti o tranziţie uşoară în cadrul tutelei”, a spus avocatul.

Avocatul lui Britney Spears, Mathew Rosengart, a salutat într-un comunicat decizia anunțată. „Suntem fericiţi că domnul Spears şi avocatul său au admis astăzi într-un document juridic că trebuie să se retragă. S-a făcut dreptate pentru Britney”, a spus el. De asemenea, avocatul a promis „să continue ancheta asupra comportamentului domnului Spears şi al altora în aceşti ultimi 13 ani, timp în care a strâns milioane de dolari de pe urma fiicei sale”.

Britney Spears a cerut judecătorilor să pună capăt tutelei „abuzive”

În vârstă de 39 de ani, Britney Spears a fost plasată sub tutela tatălui ei în 2008, după ce au existat semne că ar avea probleme de sănătate mintală. Cu un an înainte, cântăreața a divorțat de Kevin Federline, a pierdut custodia copiilor ei și a fost internată într-un centru de refacere, în urma unei presupuse căderi nervoase. În 2020, cântăreața a făcut demersuri în instanță pentru a fi scoasă de sub tutela tatălui ei. În luna iunie, ea a depus mărturie în instanță, afirmând că a fost forțată să muncească împotriva voinței ei și că a fost obligată să poarte un dispozitiv contraceptiv. Britney Spears a spus că își dorește să îi fie reduse programările la terapie, doreşte să se poată căsători și să aibă un copil, ceea ce nu se poate în acest moment.

Acuzațiile au fost negate de tatăl artistei, în vârstă de 68 de ani, care a afirmat în repetate rânduri că nu se gândește decât la sănătatea fiicei lui. În lupta sa pentru a ieși de sub tutelă, Britney Spears a avut parte de susținerea fanilor ei, care au lansat proteste sub numele „Free Britney” (Eliberați-o pe Britney). Mesaje de susținere au venit și din partea altor artiști americani, printre care Christina Aguilera și Justin Timberlake, fost iubit de-al lui Britney Spears.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII