vineri, aprilie 19, 2024
spot_img
AcasăActualitateVictor Rebengiuc își anunță retragerea: „Gata! E ultimul rol pe care-l joc!”

Victor Rebengiuc își anunță retragerea: „Gata! E ultimul rol pe care-l joc!”

Marele actor Victor Rebengiuc anunță că se retrage, rolul tătălui din spectacolul cu același nume de la Teatrul Bulandra fiind ultimul pe care îl mai joacă, după o carieră de 67 de ani în teatru și film.

Într-un interviu pentru Digi 24, Victor Rebengiuc a spus că rolul din spectacolul „Tatăl” va fi cel de final de stagiune pentru Teatrul Bulandra și, totodată, pentru finalul carierei sale.

Am 89 de ani, în curând o să am 90, nu mai merge! Trupul meu nu-mi mai permite, sănătatea mea e în mare suferință, e greu. M-am luptat foarte tare în repetițiile astea ca să pot juca rolul ăsta. Sper să-l pot juca și în fața publicului de câte ori voi putea, dar nu mai vreau să mai antamez un alt rol. Nu mai vreau. Gata! E ultimul rol pe care-l joc!”, a spus Victor Rebengiuc.

Potrivit site-ului Teatrului Bulandra, spectacolul „Tatăl” de Florian Zeller, în regia lui Cristi Juncu, va avea avanpremiera în 11 şi 12 iunie, la Sala Liviu Ciulei, de la ora 19,00. Premiera spectacolului este programată în 24 iunie.

Cu o carieră impresionantă, care se întinde pe o perioadă de peste şase decenii şi jumătate, Victor Rebengiuc este unul dintre cei mai importanţi actori de film, teatru şi televiziune din România. A debutat pe marele ecran în 1956, în lungmetrajul „Mândrie” (Marius Teodorescu), iar în 1964 a cucerit publicul în rolul din „Pădurea spânzuraţilor” (regia Liviu Ciulei). Celor peste 70 de roluri pe care le-a interpretat în film, li s-au alăturat, de-a lungul carierei, alte 200 de personaje cărora le-a dat viaţă pe scenele teatrelor din România.

Un reper incontestabil interpretat de actor rămâne personajul Ilie Moromete din romanul lui Marin Preda și regia lui Stere Gulea, „Moromeții”.

Sursă: Hotnews.ro

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII