marți, aprilie 16, 2024
spot_img
AcasăBreaking NewsVeste rea pentru românii aflați în minivacanța de iarnă! Sinaia a rămas...

Veste rea pentru românii aflați în minivacanța de iarnă! Sinaia a rămas fără apă potabilă

Românii care și-au plănuit minivacanța de iarnă la Sinaia au avut parte de o experiență neplăcută! Apa potabilă din staţiunea Sinaia a fost oprită din cauza condițiilor meteo nefavorabile care au afectat calitatea apei distribuită populaţiei.

O veste rea nu numai pentru turiști, dar și pentru localnici, mai ales în contextul zilelor libere cu ocazia sărbătorii din 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române.

Locuitorii din Sinaia nu au apă potabilă începând de duminică-noapte de la ora 0:00.

Societatea Hidro Prahova a oprit distribuția apei din cauza condițiilor meteo extreme înregistrate în ultimele 48 de ore.

„Au fost ploi extrem de abundente azi-noapte și au înfundat două din captările de la suprafață, Valea Rea și Izvorul Dorului. Au adus zeci de metri cubi de aluviuni și sunt înfundate, lucrează de azi-noapte angajații de la firmă să le desfunde. E complet colmatată captarea, nu mai funcționează, a venit foarte mult pietriș și nisip și e complet înfundată”, a declarat primarul stațiunii, Vlad Oprea.

Zonele afectate sunt centrul stațiunii, loc unde se află foarte multe hoteluri, dar și zonele Izvor și Platou Izvor. Reprezentanții Hidro Prahova nu au precizat cât timp va dura această situație, pentru că depinde de turbiditatea apei care intră în stațiile de tratare, potrivit Observator News.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII