sâmbătă, aprilie 13, 2024
spot_img
AcasăBreaking NewsVerstappen, noul campion în Formula 1! FIA a judecat în regim de...

Verstappen, noul campion în Formula 1! FIA a judecat în regim de urgență contestațiile făcute de Mercedes și a dat verdictul!

Max Verstappen este în premieră campion mondial de Formula 1. Olandezul de 24 de ani de la Red Bull l-a învins pe Lewis Hamilton (37 de ani) în MP de la Abu Dhabi, după o cursă cu decizii controversate. Reprezentanții de la Mercedes nu au acceptat înfrângerea și au făcut două contestații oficiale, ambele respinse.

Comisarii FIA au judecat în regim de urgență plângerile făcute de Mercedes. Ambele au fost respinse, iar Verstappen poate continua petrecerea de titlul mondial.

Mercedes nu acceptă eșecul lui Hamilton

Cu 5 tururi înainte de final, Hamilton era pe primul loc și avea 10 secunde avans față de Verstappen. Titlul numărul 8 părea să fie deja în brațele britanicului. Totul s-a schimbat, însă, când Nicholas Latifi a lovit parapetul și a fost nevoie de intervenția Safety Car-ului, care a dat calculele peste cap.

Și comisarii de cursă au fost luați pe nepregătite, iar deciziile lor au nemulțumit ambele echipe. În timp ce Safety Car-ul era pe pistă, între Hamilton și Verstappen erau 5 piloți întârziați. Inițial, acestora nu li s-a permis să depășească mașina de siguranță, spre nemulțumirea celor de la Red Bull.

Decizia inițială a fost modificată în ultimul moment. Piloții întârziați au depășit până la urmă Safety Car-ul, ceea ce i-a permis lui Verstappen să vină imediat în spatele lui Hamilton.

Mercedes contestă victoria lui Verstappen

La finalul cursei, reprezentanții celor de la Mercedes nu au acceptat înfrângerea și au protestat oficial. Aceștia îl acuză pe Michael Masi, directorul de curse, pentru decizia care l-a costat titlul pe Lewis Hamilton.

Echipa lui Hamilton îl acuză de două încălcări ale regulamentului:

1. Prima este legată de o prevedere din articolul 48.8: niciun șofer nu poate depăși un alt autoturism, inclusiv Safety Car-ul, în turul imediat următor ieșirii mașinii de siguranță de pe pistă. Mai exact, Mercedes spune că Verstappen l-ar fi putut ataca pe Hamilton doar după ce ar fi trecut cel puțin o dată prin zona liniei de start!

2. A doua prevedere din regulament pe care Mercedes consideră că Masi a încălcat-o este din Art. 48.12: orice monopost care a fost întrecut de lider cu un tur de pistă trebuie să fie lăsat să depășească mașinile din față și să ajungă în același tur cu adversarii.

Mercedes acuză că Lando Norris, Fernando Alonso, Esteban Ocon, Charles Leclerc și Sebastian Vettel nu îndeplineau acest criteriu în momentul în care Verstappen l-a depășit pe Hamilton.

Sursă: gsp.ro

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII