marți, aprilie 16, 2024
spot_img
AcasăActualitateVeneţia 2021: Roberto Benigni, recompensat cu Leul de Aur pentru întreaga carieră

Veneţia 2021: Roberto Benigni, recompensat cu Leul de Aur pentru întreaga carieră

Jane Campion, regizoarea filmului ”Pianul”, i-a înmânat Leul de Aur pentru întreaga carieră lui Roberto Benigni, la ceremonia de deschidere a celei de-a 78-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia, relatează EFE.

Regizoarea australiană a evidenţiat talentul de comediant, dar şi sentimentul de speranţă şi de sinceritate transmis de filmele lui Benigni, spunându-i acestuia: „Eşti un miracol”. O aluzie la cel mai cunoscut film al lui Benigni, o poveste plină de emoţie şi de tandreţe care se desfăşoară în plin Holocaust scrisă, regizată şi interpretată de el însuşi şi care i-a adus numeroase premii în întreaga lume, printre care şi trei premii Oscar.

Potrivit lui Jane Campion, „La vita e bella”, celebrul film al lui Roberto Benigni, ne arată că „se petrec lucruri insuportabile”, dar ne învăţă, totodată, „importanţa de a crede în miracole”.

La ceremonia la care a asistat şi preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, Roberto Benigni, născut în 1952 în Castiglion Fiorentino, a urcat pe scenă vizibil emoţionat şi cu „un sentiment de dragoste şi de gratitudine imense”.

„Mă aşteptam să primesc o pisicuţă, dar un leu… este cel mai prestigios şi mai luminos premiu pe care îl puteam primi”, a spus artistul.

Un discurs emoționant

El a dedicat premiul persoanelor care l-au ajutat să facă primii paşi în lumea spectacolului. „Vin dintr-o familie de o sărăcie aristocratică, multă lume m-a ajutat”, a recunoscut Benigni. El i-a aminitit totodată pe regizorii cu care a lucrat, menţionându-i pe Bertolucci, Costa Gavras, Jim Jarmusch, Fellini, Blake Edwards, sau pe Matteo Garrone. Dar, mai presus de toţi, a dorit să împartă premiul cu soţia sa, actriţa Nicoletta Braschi, prezentă de asemenea la ceremonie. „Nici măcar nu vreau să-i dedic premiul, pentru că este al ei. Nicoletta, cunosc un singur mod de a măsura timpul: cu tine şi fără tine”, a spus Benigni.

Roberto Benigni și Nicoletta Braschi, 40 de ani de dragoste 

Roberto Benigni şi Nicoletta Braschi, un cuplet de excepție, au făcut numeroase filme împreună, însă La Vita e Bella este de departe cea mai frumoasă poveste de dragoste pe care cei doi au pus-o în scenă. În La Vita e Bella viaţa apare drept un basm cu printi şi prinţese, în care forţele răului sunt ceva mai înspăimântătoare decât de obicei, astfel că prinţul-librar Guido şi principesa-profesoară Dora trebuie să supravieţuiască într-un lagăr de exterminare. Un film devenit emblemă în care cei doi actori se completează perfect.

 

 

 

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII