luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăBreaking NewsUPDATE Patru bolnavi de la Spitalul Tg. Cărbunești au murit, după ce...

UPDATE Patru bolnavi de la Spitalul Tg. Cărbunești au murit, după ce instalația spitalului a rămas fără oxigen

La Spitalul din Târgu Cărbunești a fost activat codul roșu, după ce pacienții Covid au rămas fără oxigen. În spital erau 150 de bolnavi. Cei care aveau nevoie de oxigen au fost ventilați manual în ambulanțe, iar apoi a început transferul lor spre alte spitale. Trei pacienți au murit, iar polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Potrivit primelor informații, instalația s-ar fi stricat, însă surse Digi24 au comunicat că ea funcționa, dar nu fusese alimentată, fapt constatat vineri dimineață de inspectorii DSP care veniseră la unitatea sanitară.

A fost deschis dosar penal în acest caz. Polițiștii s-au sesizat din oficiu pentru ucidere din culpă, după decesul a două femei care erau internate în spitalul din Târgu Cărbunești.

Potrivit unor informații, instalația funcționa, dar nu a fost alimentată. Astfel, stocatorul de oxigen nu s-ar fi defectat, ci ar fi rămas fără oxigen. Cei care au sesizat problema au fost inspectorii DSP Gorj care vineri dimineață au ajuns la Târgu Cărbunești, potrivit surselor citate. Inspectorii au constatat că nu mai este oxigen pe aparate. Inspectorii DSP au informat personalul și managerul despre această problemă.

„Colegii m-au sunat că în secție că nu mai e alimentare cu oxigen”, a declarat managerul spitalului. El a spus că a vorbit joi cu prefectul de Gorj și că i-a comunicat că nu este livrat oxigen în cantitate suficientă.

Întrebat despre decesul celor două paciente, managerul a spus că nu știe informații: „O să vedem foaia de observație”.

Pacientele erau internate de câteva zile în spital, a spus managerul. Din primele informații deținute, la nivelul unității sanitare sunt internați peste 150 de pacienți infectați cu COVID-19, din care aprox. 80-90 pacienți care necesită suport de oxigen. A început transferul unui număr de 15 pacienți care au fost internați în secția ATI.

Din primele informații, la unitate sanitară există 2 decese, se analizează circumstanțele acestora. Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății a discutat cu șeful DSU, Raed Arafat și cu directorul DSP Gorj, iar o echipă a DSP Gorj se află la fața locului. A fost activat Planul Roșu de Intervenție”, a comunicat MS.

Spitalul din Târgu Jiu va prelua pacienți și a suplimentat paturile ATI

„Situația este deosebit de gravă. Firma de mentenanță a dat ca timp de intervenție două ore. În acest moment personalul medical face tot ce e posibil ca viețile oamenilor să nu fie puse în pericol. A clacat instalația, aparatul care produce oxigen, toți bolnavii sunt lipsiți de oxigen. Luăm în calcul să evacuăm o secție de la spitalul Tîrgu Jiu pentru a aduce bolnavii, avem suport de la ambulanțe din zonă.

Planul roșu a fost activat. L-am contactat pe Raed Arafat. Nu știu acum de ce a căzut instalația de oxigen, dar probabil suprasolicitarea a dus la această situație.

Pacienții au fost trecuți pe tuburi de oxigen în ambulanță”, a declarat prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII