vineri, decembrie 8, 2023
spot_img
AcasăActualitateUna dintre clădirile-emblemă ale Capitalei își schimbă numele. Cum se va numi...

Una dintre clădirile-emblemă ale Capitalei își schimbă numele. Cum se va numi Hotelul Intercontinental?

Grand Hotel Bucharest va fi noul nume al Hotelului Intercontinental din București, după ce contractul de management între proprietarul hotelului, Compania Hotelieră InterContinental România S.A., și IHG Hotel & Resorts, proprietarul mărcii InterContinental, a ajuns la final, se arată într-un comunicat de presă remis miercuri.

„Actualul logo și denumirea vor dispărea după 1 ianuarie 2022”, a declarat Lucian Marinescu, membru în Consiliul de Administratie al Companiei Hoteliere InterContinental România, pentru Libertatea. După schimbarea numelui, hotelul de 5 stele va intra într-un amplu proiect de renovare și modernizare, iar lucrările se vor finaliza în anul 2024. Valoarea estimată a investițiilor este de 21 milioane euro.

„Modernizarea hotelului va începe, probabil, în trimestrul al doilea din 2022, adică undeva în primăvară, pentru că sunt multe lucruri de studiat și de evaluat înainte să demareze lucrările”, a mai spus Lucian Marinescu.

Hotelul, inaugurat în urmă cu 50 de ani

Hotelul Intercontinental din Piața Universității, unul dintre simbolurile Bucureștiului, a fost inaugurat în 1971, iar la etajul 19, în Apartamentul Imperial, s-au filmat scene pentru una dintre cele mai îndrăgite comedii românești, „Nea Mărin miliardar”. Clădirea a fost construită între 1968-1971, în cooperare cu firma „Intercontinental Hotel Corporation”, având o înălţime de 88 de metri şi 22 de etaje, după planurile unui colectiv de arhitecţi format din Dinu Hariton, şef de proiect, Gheorghe Nădrag, Ion Moscu şi Romeo Ştefan Belea, potrivit Agerpres.

În perioada comunistă și după Revoluție, Hotelul Intercontinental a fost a doua cea mai înaltă clădire din ţară, după Casa Scânteii (104 metri, construită între 1950-1955), astăzi Casa Presei Libere. Acum, Hotelul Intercontinental are 257 de camere și apartamente, un Club Lounge la etajul 21, un centru de spa cu piscină interioară la etajul 22, două restaurante și peste 1.500 de metri pătrați de spații pentru conferințe.

Sursă: Libertatea.ro

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII