marți, aprilie 16, 2024
spot_img
AcasăActualitateUn român a fost împușcat de un preot, pe Muntele Athos! Reacția...

Un român a fost împușcat de un preot, pe Muntele Athos! Reacția MAE

Un român a fost împușcat de un preot pe Muntele Athos! Victima este un cetățean român, de 51 de ani, din județul Botoșani și lucrează ca muncitor necalificat pe Muntele Athos.

Botoșăneanul susține că slujitorul bisericii l-ar fi determinat să declare poliției că totul a fost un accident de vânătoare. Bărbatul, muncitor necalificat, este de loc din comuna Tudora, județul Botoșani, însă lucrează de doi ani la un schit din Muntele Athos, lângă chilia unui preot, tot român.

Acesta spune că, săptămâna trecută, o pisică l-a înfuriat pe preot, așa că popa a scos o pușcă și a tras după animal. Nu a ținut cont de faptul că în apropiere era și muncitorul. Pisica a reușit să scape, însă victima a fost lovită de alice. „Ea a venit la picioarele mele. Eu m-am ridicat de pe bancă, m-am dus la vreo trei metri. Mâța a fugit de acolo. El s-a dus la centrală, a luat arma de vânătoare, a încărcat-o și s-a auzit ‘poc’. Pe loc am căzut jos, ca și cum aș fi fost izbit de mașină. Ce a căutat el cu pușca la 3-4 metri de mine? Și mi-a prins și piciorul drept, și piciorul stâng”. a povestit victima, potrivit unui post TV.

L-au lăsat în spital să i se scurgă zilele

L-au dus la spital, i-au luat buletinul, părintele a plecat înapoi, declarația a fost dată după cum a vrut părintele, sub presiune și, de atunci, nimeni nu se mai ocupă de el. Până nu am venit noi, aici, la spital, nu a fost informată nici ambasada, nici consulul”, a povestit fratele victimei. „I s-a promis că va fi dus în România și că va avea grijă de el, dar l-au lăsat în spital să i se scurgă zilele, nefăcându-i absolut nimic până când nu a ajuns familia aici”, a spus sora victimei. Bărbatul spune că a fost rănit grav la ambele picioare, iar acestea ar putea să îi fie amputate. După intervenția familiei, polițiști i-au luat o nouă declarație, iar omul le-a spus întreg adevărul.

Reacția MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Consulatului General la Salonic, precizează, la solicitările presei, că a fost notificat telefonic, pe 2 august 2023, cu privire la spitalizarea unui cetățean român în localitatea Polygiros, ca urmare a unui incident soldat cu rănirea prin împușcare a acestuia, și a întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a obține informații suplimentare cu privire la identitatea și situația persoanei în cauză, potrivit Antena 3 CNN.

Potrivit informațiilor obținute de Consulatul General al României la Salonic, românul a fost supus unor intervenții medicale specifice într-o unitate medicală din zonă, iar o anchetă cu privire la circumstanțele producerii incidentului este în desfășurare.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII