sâmbătă, aprilie 13, 2024
spot_img
AcasăNaturăUn nou cutremur în Turcia! A fost urmat de 90 de replici

Un nou cutremur în Turcia! A fost urmat de 90 de replici

La două săptămâni de la cutremurul dezastruos de peste 7 grade, populația turcă s-a confruntat din nou cu un cutremur masiv, înregistrând o magnitudine de 6,4 grade.

Cutremurul a fost urmat de 90 de replici și a lăsat în urmă 6 morți și peste 300 de răniţi, potrivit Digi24.

Şase persoane au murit în urma cutremurului cu magnitudinea 6,4 produs luni seară în provincia Hatay din sudul Turciei, a anunţat Agenţia guvernamentală pentru managementul dezastrelor şi situaţiilor de urgenţă (AFAD).

Turcia, din nou cutremurată

După seismul de luni, circa 300 de persoane au fost spitalizate, dintre care 18 în stare gravă. Acest nou seism, considerat o replică a primului, s-a produs la ora locală 20:04 (17:04 GMT), la 14 zile după primul cutremur şi a fost urmat de 90 de replici, dintre care una cu magnitudinea 5,8, potrivit AFAD. Simultan, cel puţin 150 de persoane au fost rănite în regiunea oraşului Alep, din nord-vestul Siriei, au anunţat Căştile Albe, salvatori care operează în zonele rebele din Siria.

Autorităţile din Turcia au emis un avertisment pentru cetăţenii din provincia Hatay, care locuiesc în apropierea coastei Mării Mediterane, să nu se apropie de ţărm. Precauţia a fost luată în condiţiile în care ar exista posibilitatea ca nivelul mării să crească cu 50 de centimetri ca urmare a seismelor de luni seară, informează agenţia de presă turcă Anadolu.

Corespondenţii agenţiei au raportat că mai multe clădiri s-au prăbuşit în provincie. Vicepreşedintele Turciei, Fuat Oktay, a anunţat că autorităţile controlează zonele afectate şi a făcut apel la localnici să nu se apropie de clădirile avariate.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII