luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăActualitateUn deputat britanic a murit după ce a fost înjunghiat în timpul...

Un deputat britanic a murit după ce a fost înjunghiat în timpul unei audiențe de la o biserică

Parlamentarul conservator David Amess a murit vineri după ce fost înjunghiat de mai multe ori în timpul unei audiențe de la o biserică metodistă în localitatea Leigh on Sea, comitatul Essex, relatează BBC și The Guardian. Poliția locală a anunțat pe Twitter arestarea unui suspect, precizând că nu caută „pe nimeni altcineva”.

David Amess, în vârstă de 69 de ani „a primit îngrijiri de la serviciile de urgență, dar, din păcate, a murit la fața locului”, au adăugat reprezentanții poliției. Un bărbat în vârstă de 25 de ani a fost arestat în legătură cu această crimă. „Nu căutăm pe altcineva în legătură cu incidentul și nu credem că există o amenințare continuă pentru publicul larg. Vrem să mulțumim publicului care ne-a alertat atât de repede despre incident”, a mai precizat poliția din Essex. David Amess anunțase pe Twitter întâlnirea de vineri cu cetățenii din circumscripția sa.

Cine a fost David Amees

David Amees reprezenta circumscripția Southend West din Essex din anul 1983. Parlamentarul era cunoscut ca un proeminent militant împotriva avortului și un apărător al animalelor. În 2015 a primit titlul onorific de cavaler, devenind astfel Sir David Amees. Eurosceptic convins, a participat activ la campania pentru referendumul din 2016 pentru Brexit. Ulterior a făcut parte din grupul politic Leave Means Leave, care a făcut presiuni asupra guvernului britanic pentru a finaliza ieșirea din UE.

Deputatul era căsătorit și avea cinci copii. Mai mulți politicieni britanici au transmis mesaje prin care s-au declarat îndurerați moartea lui David Amess. ”Un om grozav, un mare prieten și un mare parlamentar, ucis în timp ce își îndeplinea rolul democratic. (…) Să ne amintim de el și de tot ce a făcut în viața lui”, a transmis ministrul sănătății, Sajid Javid. Nicola Sturgeon, prim-ministrul Scoției, a declarat că „aleși din întregul spectru politic sunt uniți în tristețe și șoc astăzi”. „Într-o democrație, politicienii trebuie să fie accesibili și deschiși, dar nimeni nu merită să i se ia viața în timp ce lucrează pentru cei pe care îi reprezintă”, a precizat Sturgeon. „Cu inima frântă pentru că l-am pierdut pe deputatul Sir David Amess. Un politician de bun simț și un militant formidabil cu o inimă mare și un spirit extrem de generos – inclusiv față de cei cu care nu era de acord. Odihnește-te în pace prietene”, a scris pe Twitter și ministrul justiției, Dominic Raab.

Sursă: Libertatea.ro

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII