marți, decembrie 5, 2023
spot_img
AcasăBreaking NewsUn colaborator al grupului AUR a încercat să intre în Parlament cu...

Un colaborator al grupului AUR a încercat să intre în Parlament cu patru gloanțe în geantă

O reprezentantă AUR, aflată pe lista de invitați a partidului, a încercat să intre în Palatul Parlamentului cu patru gloanțe în geantă, potrivit reprezentanților Camerei Deputaților.

Cea care a încercat să intre în legislativ cu gloanțele este Elena Cîrligeanu, membră în Biroul Național de Conducere al partidului AUR. Aceasta a fost dusă la secția 17 de poliție pentru verificări. Potrivit unor surse judiciare, Cîrligeanu ar fi spus că sunt suveniruri de la o tragere. La prima vedere, par gloanțe trase, nu cartușe, conform Hotnews.

George Simion: „Fata aia avea breloace

Fata aia avea breloace (sic), erau gloanțe trase, ruginite, pe care le avea ca suvenir”, a spus George Simion în timpul transmisiunii LIVE pe Facebook a protestului contra unei legi privind separarea copiilor de familie. În urma incidentului, la Palatul Parlamentului s-a propus suspendarea accesului în clădire a persoanelor fără legitimație, dar și a autoturismelor fără ecuson în cursul zilei de miercuri, până după finalizarea dezbaterilor în plen.

Ce s-a întâmplat este un incident extrem de grav, fără precedent, trebuie investigat”, a declarat Alfred Simonis, liderul deputaților PSD. „Poliția să ne spună dacă a existat vreo intenție malignă prin introducerea acestor gloanțe în Parlament”, a adăugat el.

AUR solicită expertiză tehnică

În urma incidentului AUR a cerut autorităților, printr-un comunicat de presă, clarificare situației și o expertiză tehnică. „Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită autorităților competente clarificarea de urgență a incidentului petrecut la Parlamentul României în care a fost implicată o colaboratoare a partidului. Solicităm instituțiilor abilitate o expertiză tehnică prin care să clarifice condiția tehnică a obiectelor în discuție.

Totodată, cerem autorităților organizarea unei conferințe de presă, în cel mai scurt timp, în care să lămurească deplin acest subiect”, se arată în comunicatul de presă.

Poliția a deschis dosar penal

Poliția Capitalei a anunțat că în acest caz a fost deschis dosar penal pentru infracțiunea de nerespectare a regimului armelor și munițiilor.

La data de 10 mai 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 17 au fost sesizați cu privire la faptul că la punctul de acces într-o instituție publică din Sectorul 5 ar fi fost identificată o persoană care ar avea asupra sa elemente ce par a fi muniție. Persoana a fost condusă la sediul secției în vederea continuării verificărilor.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5”, a anunțat Poliția Capitalei.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII