vineri, aprilie 19, 2024
spot_img
AcasăActualitateULTIMA ORĂ! Pelé a încetat din viață la 82 de ani

ULTIMA ORĂ! Pelé a încetat din viață la 82 de ani

DOLIU ÎN LUMEA FOTBALULUI!

Fani ai fotbalului de pretutindeni regretă moartea geniului în dribling, prima vedetă globală a sportului rege – Pelé.

Vestea morții lui Pelé vine la doi ani de la moartea lui Diego Maradona, o altă legendă a fotbalului internațional. Cei doi erau foarte apropiați.

Născut Edson Arantes do Nascimento, dar cunoscut drept Pelé, a urcat pe scena sportului rege la 17 ani. Stilul său de dribling a uimit spectatorii, câștigând adorația unei națiuni renumite pentru obsesia ei pentru fotbal, precum și pentru respectul și venerația jucătorilor de fotbal.

La câteva decenii după pensionare, starul a devenit un simbol național al Braziliei, o legendă vie care a cunoscut puterea brandului personal, fiind denumit „o Rei do Futebol” – Regele fotbalului. Era văzut de adversari drept un extraterestru, foarte dur și exigent atât cu el, cât și cu coechipierii săi.

Trio-ul său de victorii la Cupa Mondială cu Brazilia – în 1958, 1962 și 1970 – este un record care rămâne inegalabil în fotbalul internațional.

Deși s-a retras din viața publică în ultima vreme, luptându-se cu cancerul de colon, Pelé a rămas prolific pe rețelele de socializare și a postat regulat înainte de Cupa Mondială din Qatar.

Un ultim omagiu pentru prima vedetă globală a fotbalului

Pe măsură ce vestea morții lui Pelé s-a răspândit, mesajele de omagiu au început să curgă pe rețelele de socializare. Multe dintre acestea au venit din partea celor mai titrați jucători de fotbal ai momentului.

Actualul jucător vedetă al Braziliei, Neymar Junior, a scris pe Instagram: „Înainte de Pelé, 10 era doar un număr, iar fotbalul era doar un sport. Pelé a schimbat totul. A transformat fotbalul în artă, în divertisment. El a dat voce săracilor, negrilor și mai ales: a dat vizibilitate Braziliei”.

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo a transmis condoleanțe Braziliei într-o postare pe Instagram, spunând că „un simplu la revedere eternului Rege Pelé nu va fi niciodată suficient pentru a exprima durerea care cuprinde în prezent întreaga lume a fotbalului”.

Pe Twitter, atacantul francez Kylian Mbappé a postat: „Regele fotbalului ne-a părăsit, dar moștenirea sa nu va fi uitată niciodată. RIP KING”.

Gheorghe Hagi a transmis, joi seara, un mesaj după moartea legendarului Pelé. „A fost un model pentru mine de cum a jucat, a iubit şi respectat fotbalul. A fost şi va rămâne Unic”, a scris regele fotbalului românesc pe Facebook.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII