marți, decembrie 5, 2023
spot_img
AcasăBreaking NewsULTIMA ORĂ Ministrul de Interne al Ucrainei a murit într-un accident de...

ULTIMA ORĂ Ministrul de Interne al Ucrainei a murit într-un accident de elicopter

Printre cele 18 persoane ucise în urma prăbușirii se numără și ministrul afacerilor interne al Ucrainei, Denis Monastirski.

În dimineața zilei de 18 ianuarie 2023, oamenii care locuiesc în Brovary, regiunea Kiev, au raportat o explozie puternică și un incendiu mare în apropierea unei grădinițe. Incidentul a fost raportat de canalele locale, videoclipuri de la fața locului fiind distribuite ulterior pe rețelele de socializare.

Autoritățile oficiale au confirmat că elicopterul s-a prăbușit, accidentul fiind produs în condiții de vizibilitate scăzută și ceață. Brovary este un oraș situat la est de Kiev, cu o populație de aproximativ 100.000 de oameni, înainte de război. Potrivit Lulliei Mendel, fost purtător de cuvânt al președintelui ucrainean, ancheta asupra accidentului examinează în prezent 3 cauze posibile – „funcționare defectuoasă a echipamentului, sabotaj și greșeala pilotului”.

În calitate de ministru al afacerilor interne al Ucrainei, Denis Monastirski a supravegheat poliția țării, garda națională și unitățile de patrulare a frontierei, inclusiv zeci de mii de combatanți care au luptat în război, deși o parte din comanda directă fusese transferată armatei.

Cel mai înalt oficial al guvernului ucrainean care a murit de când a început invazia Rusiei în Ucraina

De-a lungul războiului, riscurile la care s-a supus Monastirski s-au intensificat. El s-a numărat printre cei mai înalți oficiali de securitate care au rămas în Kiev, alături de președintele Volodimir Zelenski în primele zile ale războiului, când armata Rusiei a invadat orașul.

El a fost, de asemenea, membru al Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, un organism de elaborare a politicilor care a stabilit obiective de război.

Ministerul Afacerilor Interne a supravegheat eforturile de salvare după loviturile cu rachete în orașele ucrainene, inclusiv o încercare frenetică în această săptămână de a găsi supraviețuitori în dărâmăturile unui bloc de apartamente care a fost lovit de ruși în orașul Dnipro, ucigând cel puțin 45 de persoane.

Era o persoană foarte modestă, foarte curajoasă”, a declarat miercuri Serhiy Leshchenko, un consilier al șefului de cabinet al președintelui Zelenski, despre Denis Monastirski. „Nu au fost scandaluri în jurul lui. Era un om bun.

Cine a fost Denis Monastirski?

Denis Monastirski a fost un profesionist juridic ucrainean și funcționar guvernamental, născut pe 12 iunie 1980 în Hmelnytskyi, Ucraina. A studiat dreptul la Universitatea de Management și Drept Hmelnytskyi și la Institutul de Stat Koretsky al Academiei Naționale de Științe din Ucraina. A deținut un doctorat în drept. În 2007, Monastirski și-a început cariera de avocat. Ulterior, a condus departamentul de cercetare și expertiză juridică la Universitatea de Management și Drept Hmelnytskyi, unde a fost profesor asociat. A fost co-fondator și membru al consiliului de conducere al Asociației Culturale pentru Tineret Podolia.

După demisia ministrului de Interne Arsen Avakov în iulie 2021, Monastirski a fost numit ministru al Afacerilor Interne de 271 de membri ai Parlamentului, pe 16 iulie 2021.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII