marți, decembrie 5, 2023
spot_img
AcasăActualitateULTIMA ORĂ! Blocaj în trafic 3 ore între Râmnicu Sărat și Buzău. DN2 E85 ÎNCHIS!

ULTIMA ORĂ! Blocaj în trafic 3 ore între Râmnicu Sărat și Buzău. DN2 E85 ÎNCHIS!

Drumurile din România au devenit de necirculat din cauza viscolului puternic care pune în dificultate traficul rutier. Meteorologii au emis sâmbătă mai multe avertizări cod galben şi portocaliu de ninsori şi de vânt puternic pentru cea mai mare parte a ţării.

EXCLUSIVITATE! Un blocaj de 3 ore a împiedicat circulația între Râmnicu Sărat și Buzău.

Pe DN2 E85 s-a format o coloană de mașini interminabilă, participanții la trafic și cei blocați cu orele între județe sunt de părere că situația putea fi gestionată mai bine de autorități, în timp ce conducerea Comitetului pentru situații de urgență din județul Buzău nu a intervenit la timp:

Putea fi controlabil. În mod normal, exista o avertizare meteo, utilajele trebuiau să fie în drum, pregătite. Ce au făcut până în momentul în care a început viscolul? Au stat și s-au uitat la viscol și după aceea ne-au blocat în trafic? Nu era ninsoare, sau vreo aversă. Ce a făcut prefectul județului Buzău, responsabil pentru situațiile de urgență? Nu a gestionat lucrurile cum trebuie!”, a declarat, în exclusivitate pentru Piața de știri, Florentina Gherghiceanu, consilier general PSD.

„În mod normal, utilajele trebuiau să intervină pentru a nu permite depunerile de zăpadă. Nu să țină atâta lume în coloană! De asemenea, erau niște oameni cu termosuri cu ceai, dar nu se opreau la cei blocați în trafic”, a mai adăugat Florentina Gherghiceanu, consilier general PSD, în exclusivitate pentru Piața de știri.

Din cauza viscolului și a vizibilității reduse, în județul Buzău, traficul rutier a fost restricționat pe DN 2, limita județului Vrancea-Râmnicu Sărat-Buzău.

DRUMURI ÎNCHISE! CONDUCEȚI PRUDENT!

În această seară a fost anunțată închiderea după ora 20.00 a trei drumuri naționale și un drum județean în jud. Buzău, cauza fiind „viscolul și vizibilitatea redusă (sub 50 de metri), improprii desfășurării traficului în siguranță”, potrivit unui comunicat al Prefecturii Buzău.

Centrul INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, au fost închise următoarele tronsoane de drumuri:

1. DN2E85 Buzău (jud. Buzău) – limita cu jud. Vrancea;

2. DN22 Râmnicu Sărat (jud. Buzău) – limita cu jud.Brăila;

3. DN2 B Buzău (jud. Buzău) – Brăila (jud. Brăila).


❗️Polițiștii îndrumă participanții la trafic la prudență în condus.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII