vineri, decembrie 8, 2023
spot_img
AcasăActualitateFotografia zileiTuzla, ultima plajă sălbatică din România

Tuzla, ultima plajă sălbatică din România

Plaja Tuzla este destinație favorită a celor care aleg să își petreacă vacanța pe litoralul românesc mai puțin populat.

Deși, plaja a devenit cunoscută publicului în urmă cu doar câțiva ani, aceasta are un farmec aparte, fiind adăpostită sub coasta sălbatică a mării. Apa are aici o culoare verde-albăstruie și a devenit una dintre cele mai frumoase plaje de pe litoralul românesc.

Plaja Tuzla este situată la numai 5 km de șoseaua principală care face legătura între Constanța și Mangalia. Tuzla este o localitate mică, cu aproximativ 7.000 de locuitori aflată între orașele Constanța și Mangalia, la o distanță de 2 km pe șoseaua DN39, imediat după Eforie Sud, potrivit România misterioasă. Față de Costinești se află la 9 kilometri distanță. Cu trenul se poate ajunge până la strada Nicolae Titulescu, apoi o distanță de 30 de minute de mers pe jos.

Vacanță pe Plaja Tuzla

  • Poți găsi mici baruri pe plajă care servesc cocktailuri, băuturi răcoritoare, dar și mâncare. Sunt situate la extremitățile plajei și au diverse feluri de mâncare, precum burgeri, midii, hamsii etc.
  • Poți închiria sky jeturi sau poți face plimbări cu barca spre epava de la Costinești. În plus, îți poți aduce saltea sau colac și te poți bucura de mare în toată splendoarea ei.
  • Te poți plimba pe faleză, dincolo de far, ca să admiri valurile care se sparg la mal. Dacă ești adeptul plajelor sălbatice, trebuie să știi că aici nu va fi muzica de fundal, nu se vor plimba vânzători de umbrele, ventilatoare sau porumb fiert pe plajă și ai parte de multă liniște, mai ales în timpul săptămânii.
  • Poți merge cu cortul pe plaja Tuzla, unde nu mai ai voie să îl amenajezi direct pe plajă, însă există câteva opțiuni în care îți poți amplasa cortul în structuri de primiri turistice cu funcțiuni de cazare clasificate.

Drumul către plaja Tuzla este pavat până la marginea satului, apoi continuă cu un drum prăfuit. Odată ce ați ajuns, vă puteți bucura de soare și de apa verde de smarald și turcoaz.

Cel mai vechi far de pe litoralul romanesc

Farul din Tuzla este cel mai vechi far de pe litoralul Mării Negre, fiind funcțional și în prezent. Acesta a fost dat în folosință în anul 1901 și indică țărmul cu ajutorul lămpilor de petrol. A fost modernizat în anii 1946, 1957 și 1972, iar în anul 1958 a fost electrificat.

Ridicat în anul 1900, în timpul regelui Carol I, de firma franceză Barbier, Bernard & Turrene, farul din Tuzla căluzește și acum drumul marinarilor pe mare. La proiectarea farului a lucrat, în cadrul BTT, și Anghel Saligny, conform evz.ro.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII