luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăActualitateTrapperul Gheboasa, amendat în urma prestației de la UNTOLD!

Trapperul Gheboasa, amendat în urma prestației de la UNTOLD!

Prestația lui Gheboasa, cocoașa din spatele Festivalului UNTOLD!

Jandarmeria Cluj a anunțat marți că, după apariţia controverselor legate de concertul susţinut de trapperul Gabriel Gavriş, cunoscut sub numele de scenă Gheboasă, s-a autosesizat şi l-a amendat!

Trapperul este acuzat pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora.

În data de 6 august, ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public cu privire la concertul susţinut de trapperul Gheboasă, în timpul căruia acesta a avut versuri vulgare şi rasiste, Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj Napoca s-a autosesizat şi a luat decizia de a analiza suportul optic pe care l-a avut la dispoziţie.

În urma analizării informaţiilor şi verificării aspectelor semnalate, în data de 8 august, a fost aplicată în acest caz o sancţiune contravenţională, conform prevederilor art. 2, alin. 1) din Legea 61/1991, constând în amendă în valoare de 1.000 lei, pentru «proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora»”, a transmis marţi, Jandarmeria Cluj.

Totodată, instituţia precizează că, în urma spectacolului, a fost sesizat și Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării „pentru analizarea actului artistic, a cuvintelor şi expresiilor utilizate, din perspectiva comiterii unor eventuale fapte antisociale de discriminare”, potrivit HotNews.

Ce s-a întâmplat la UNTOLD?

Piesa cu care Gheboasa a provocat multe reacții în spaţiul public este numită „Ţiganca”, iar versurile sunt vulgare şi jignitoare la adresa femeilor:

Dă-i țiganca / Rupe-i banca / O, ce țigancă frumoasă / Cum dă din găoază / Filme de groază, este jegoasă

De asemenea, Gheboasa încurajează și consumul de droguri, în melodiile sale, precum „Droguri și pi*de”.

Reacția trapperului după valul de critici

În urma asaltului mediatic stârnit și al reacțiilor negative din partea jurnalistului Cristian Tudor Popescu, interpretului Cezar Ouatu, care au semnalat influența negativă a lui Gheboasa asupra tinerelor generații, trapperul s-a apărat în felul următor:

Eu sunt Gabriel Emil, vin din Târgoviște, dintr-un cartier de rromi, rău famat. Nu am jignit rromii când și eu sunt rrom, eu reprezint oamenii. Am crescut într-un cartier din care e foarte greu să îți depășești condiția, am și muncit, am și tras tare. De fiecare dată când veneam la București încercam să fac muzică, cu toate că nimeni nu credea în mine. Am trecut prin multe lucruri rele și la școală, mai ales că sunt de etnie rromă. Nu sunt singurul din cadrul acestui festival care a avut versuri deplasate”, a declarat Gheboasa, în cadrul unei emisiuni TV, conform SpyNews.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII