sâmbătă, aprilie 13, 2024
spot_img
AcasăActualitateTRANSFER INEDIT! Cristiano Ronaldo se alătură echipei Al Nassr din Arabia Saudită

TRANSFER INEDIT! Cristiano Ronaldo se alătură echipei Al Nassr din Arabia Saudită

Cristiano Ronaldo s-a alăturat echipei Al Nassr din Arabia Saudită cu o înțelegere care se încheie în 2030.

Potrivit spaniolilor de la Marca, Ronaldo va primi cel mai mare salariu din istoria sportului, 200 de milioane de euro anual, devenind astfel cel mai bine plătit sportiv din lume.

Căpitanul Portugaliei a părăsit echipa Manchester United în urma unui interviu controversat în care a criticat clubul. Cristiano Ronaldo (37 de ani) spune că este „dornic să experimenteze o nouă ligă de fotbal într-o altă țară”.

Echipa Al Nassr, de nouă ori campioană în Saudi Pro League, a descris semnarea drept „o istorie în devenire”.

Clubul a spus că „va inspira liga noastră, națiunea și generațiile viitoare, băieții și fetele să devină cea mai bună versiune a lor”.

Pe lângă contractul cu Al Nassr, Ronaldo ar fi agreat și o înțelegere care l-ar lega de Arabia Saudită până în 2030, ca ambasador al Mondialului pe care saudiții speră să-l găzduiască alături de Grecia și Egipt.

I-a refuzat pe cei de la Al Hilal

În vara acestui an, Ronaldo a refuzat o afacere de 305 de milioane de lire sterline pentru a se alătura unei alte echipe saudite – Al Hilal.

La începutul lunii noiembrie, atacantul a vorbit într-un interviu acordat lui Piers Morgan pentru TalkTV, în care a spus că se simțea „trădat” de United, avea neînțelegeri cu managerul echipei Erik ten Hag și se simțea forțat să părăsească clubul.

O istorie dulce-amăruie cu Manchester United

Ronaldo, care a marcat 145 de goluri în 346 de apariții pentru United, a părăsit Juventus pentru a se alătura clubului din Old Trafford în august 2021, la 11 ani după ce a plecat pentru a semna cu Real Madrid.

La o zi după ce a părăsit clubul, a fost suspendat pentru două meciuri interne pentru că a aruncat un telefon din mâna unui fan al echipei Everton, după înfrângerea lui United la Goodison Park, în aprilie.

El va executa interdicția la nivel intern cu orice club nou – în Anglia sau în străinătate – deși suspendarea nu se aplică la nivel de club continental, precum Liga Campionilor.

Ronaldo s-a întors recent de la Cupa Mondială din Qatar unde a jucat cu naționala Portugaliei. La meciul cu Ghana, Cristiano Ronaldo a atins un nou record istoric, devenind primul jucător de fotbal din lume care marchează în cadrul a cinci Cupe Mondiale FIFA consecutive.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII