luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăCinemaTop 10 cei mai bogați actori din lume

Top 10 cei mai bogați actori din lume

Unii dintre cei mai populari actori din lume valorează mai mult de jumătate de miliard de dolari! Am decis să compilăm o listă cu cei mai bogați actori din întreaga lume, împreună cu valoarea lor netă actuală și o scurtă biografie.

Înainte de a începe să citiți acest articol, puteți ghici cine va apărea pe listă?

10. Bill Cosby: 400 milioane$

Este un comedian, actor și autor american. Cariera sa activă s-a întins cu șase decenii înainte de a fi condamnat pentru mai multe infracțiuni sexuale în 2018. El este cunoscut mai ales pentru interpretarea sa ca Dr. Huxrable din propriul său sitcom The Cosby Show. Emisiunea care evidențiază experiențele și creșterea unei familii afro-americane bogate a fost clasificată ca numărul 1 în Statele Unite în perioada 1985-1989.

9. Jack Nicholson: 400 milioane$

Actor și regizor american, Jack Nicholson, are o carieră de peste 60 de ani. A interpretat o gamă largă de personaje, inclusiv roluri secundare, comedie, romantism, benzi desenate întunecate și chiar roluri ticăloase. El este cel mai nominalizat actor, la categoria masculină din istoria Academiei cu cele 12 nominalizări ale sale. Este cunoscut mai ales pentru rolurile din One Flew Over the Cuckoo’s Nest, Chinatown, The Shinning, Batman și A Few Good Men.

8. Amitabh Bachchan: 400 milioane$

Superstarul anilor 90 este, de asemenea, cunoscut sub numele de „Shahanshah din Bollywood” (regele Bollywood-ului). În rolurile principale din peste o sută de filme, el este, de asemenea, producător, gazdă de televiziune, cântăreț și fost politician. Este considerat unul dintre cei mai influenți actori din istoria cinematografiei indiene, cel mai bine cunoscut pentru filmele Sholay, Amar Akbar Anthony, Deewar, Kabhie Khushi Kabhie Gham, Baghban, Don, Wazir și Pink.

7. Adam Sandler: 420 milioane$

Actor, comediant și regizor american, Adam Sandler, a fost membru al distribuției la Saturday Night Live înainte de a deveni vedetă. Este cunoscut mai ales pentru rolurile sale comice precum Big Daddy, 50 First Dates, Grown Ups, Just Go With It și franciza Hotel Transylvania.

6. Mel Gibson: 425 milioane$

Mel Gibson, actorul, regizorul, producătorul și scenaristul american este cel mai bine cunoscut pentru rolurile sale de erou de acțiune: Max Rockatansky din seria Mad Max și în rolul lui Martin Riggs din seria Arma letală. A fost distins cu premiul Oscar pentru cel mai bun regizor și cel mai bun film pentru Braveheart (1996). De asemenea, el a regizat și a produs extrem de controversatul Patimile lui Hristos (2004).

5. George Clooney: 500 milioane$

Actor, regizor, producător și scenarist american, George Clooney este câștigătorul a două premii Oscar. Cunoscut mai ales pentru filmele Ocean’s Eleven, The Descendants, Three Kings și Syriana. De asemenea, a făcut parte din filmele care se aflau pe lista celor cu încasări uriașe la box office.

4. Tom Cruise: 600 milioane$

Inclus în lista celor mai bine plătiți actori de la Hollywood, acest actor și cascador american este cunoscut pentru filmele seria Misiune imposibilă, Knight&Day, Minority Report, Top Gun și Vanilla Sky. Actorul cu un aspect fermecător și abilități de actorie care uimesc publicul a început să cocheteze și cu producția de film.

3. Shah Rukh Khan: 690 milioane$

Cunoscut ca „Regele Khan” al industriei cinematografice hindi, a debutat în televiziune cu serialul Fauji în 1989. Cel mai cunoscut pentru filme precum Dilwale Dulhania Le Jayenge, Dil Se, Kal Ho Na Ho, Kabhie Khushi Kabhie Gham și My name is Khan. Este cunoscut pentru stilul său carismatic și romantic. De asemenea, are una dintre cele mai mari case de producție Red Chillies și este coproprietar al echipei IPL  de cricket Kolkata Knight Riders.

2. Jerry Seinfeld: 950 milioane$

Comediantul, actorul, scriitorul și producătorul american Jerome Allen Seinfeld este cunoscut publicului pentru co-crearea sitcom-ului american Seinfield (1988) împreună cu Larry David, unde a jucat o versiune semi-fictivă a lui. Spre sfârșitul serialului, ajunsese să câștige 1 milion de dolari pe episod. De asemenea, a făcut parte din serialele TV Curb Your Enthusiasm (2004-2009) și Louie (2012-2014).

1. Tyler Perry Net: 1 miliard$

Actor, scriitor, producător și regizor afro-american, Tyler Perry, a fost catalogat de Forbes în 2011 ca fiind cel mai bine plătit om din divertisment. Este cunoscut mai ales pentru rolul personajului Madea. Unele dintre cele mai mari creații ale sale includ Daddy’s Little Girl (2007), De ce m-am căsătorit? (2007) și Jurnalul unei femei negre (2002).

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII