luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăActualitateȚinuta lui Klaus Iohannis, considerată nepotrivită pentru evenimentul din 15 august! Ce...

Ținuta lui Klaus Iohannis, considerată nepotrivită pentru evenimentul din 15 august! Ce spune codul vestimentar?

Alegerea ținutei cu care Klaus Iohannis a participat la ceremonia de Ziua Marinei, de la Constanța, un smoking alb și papion negru, a dat naștere unui val de glume în mediul online, internauții întrecându-se în comparații și montaje foto. Internauții s-au întrecut în glume pe seama papionului și a sacoului alb, care seamănă mai degrabă cu uniforma unui chelner.

Designerul de top Cătălin Botezatu a analizat ținuta: ”Klaus Iohannis a fost îmbrăcat foarte bine, este cool, seamănă cu un președinte american, ochelarii de soare au făcut toți banii!”. Cătălin Botezatu a mai dezvăluit și unde anume a greșit președintele țării, dar și cât a costat întreaga ținută.

”Trebuia să aleagă un model cu nasturi ascunși. Papionul a fost ales bine, sunt modele și modele, el a ales un model clasic, nu foarte mare”, a spus Cătălin Botezatu.

Cât costă ochelarii președintelui Klaus Iohannis

Celebrul designer ne-a dezvăluit prețul costumației și al ochelarilor de soare: ”Ochelarii nu sunt foarte scumpi, costă cam 100 de euro, sunt foarte bine aleși, arată cool. Ținuta lui Klaus Iohannis nu este foarte scumpă, în jur de 2.500 de lei”, ne-a mai spus Cătălin Botezatu.

Alexandru Ciucu, designerul Casei Regale: ”Șeful statului a ales inspirat albul, ţinând cont de dubla semnificaţie a zilei. Ziua a avut un dublu impact, atât pe plan religios, legat de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, dar şi în plan laic, cel legat de ceremoniile privind marcarea Zilei Marinei”, a precizat Alexandru Ciucu.

Ce spune codul vestimentar?

Smokingul cu papion se poartă la evenimente festive, de maximă eleganţă, se poartă la nunţi, gale, baluri, operă, la ceremonii de premiere sau la unele petreceri importante. O asemenea ţinută pune în evidenţă persoana. De exemplu, preşedintele Obama purta papion în anumite ocazii, cele mai dese fiind dineurile în onoarea unor șefi de stat sau petrecerile de seară de la Casa Albă când avea ca invitaţi personalităţi din lumea politică sau culturală. Astfel, tipul şi caracterul evenimentului de ieri din 15 august nu impunea, nici nu permitea o asemenea ţinută.

Ţinuta este specifică spaţiilor închise, preşedintele, după cum l-am văzut a avut un discurs în spaţiu deschis, în port. Această vestimentație se poartă seara, după ora 19:00, de fapt denumirea folosită în Marea Britanie este atât de explicită: dinner jacket (tuxedo). Dacă preşedintele ar fi purtat doar la finalul zilei, dacă ar fi participat la o seară de gală sau la un bal al Marinei Române, ar fi fost o ocazie potrivită. Preşedintele însă a purtat această combinaţie vestimentară dis de dimineaţă, imediat după ora 10.

Codul vestimentar impune ca o ţinută să fie purtată în consens cu ceilalţi participanţi. Preşedintele a fost singurul îmbrăcat astfel, ceea ce s-a observat din depărtare, de pe mare că era îmbrăcat diferit. Imaginea cu preşedintele care ţine în mană drapelul României nu se potriveşte deloc cu ţinuta sa. A lipsit batista. Smokingul include de obicei o batistă albă în buzunarul stâng al pieptului şi pantofi negri lustruiţi. Cămaşa cu manşete duble pentru butoni ar fi trebuit să fie de o asemenea lungime încât să fie la vedere manşeta cămăşii si butonii. Ceea ce nu s-a observat.

Când să îmbraci un smoking alb

Datorită nuanței sale ușoare, dar neutre, o jachetă albă de cină pare atât elegantă, cât și îndrăzneață. Aceasta însă, nu este potrivită pentru toate ocaziile. Smokingul alb este potrivit pentru nunțile de vară în aer liber, seri formale de cină pe o croazieră de lux, precum și evenimente organizate în locuri în aer liber, cum ar fi un countryclub, sau la balurile de absolvire.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII