luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăBreaking NewsTIFF 2021: Filmul rusesc „Vânătorul de balene” a luat marele premiu!

TIFF 2021: Filmul rusesc „Vânătorul de balene” a luat marele premiu!

Filmul rusesc „Vânătorul de balene” a câștigat Trofeul Transilvania, marele premiu al Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), în timp ce lungmetrajul românesc „Câmp de maci” a fost recompensat cu două premii. Gala de decernare, prezentată de jurnalista Amalia Enache și de președintele festivalului Tudor Giurgiu, a avut loc sâmbătă, 31 iulie, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

La ediția TIFF cu numărul 20 au fost proiectate peste 180 de filme, multe dintre ele în premieră în România. În competiția pentru Trofeul Transilvania au concurat 12 lungmetraje, dintre care două românești: drama „Câmp de maci” (regia Eugen Jebeleanu) şi thrillerul „Neidentificat” (regia Bogdan George Apetri). Trofeul Transilvania a fost câștigat de drama regizată de Philipp Yuryev, „The Whaler Boy”/ „Vânătorul de balene”, film care arată cum îi este schimbată viața lui Leșka, un vânător de balene dintr-un sat izolat, odată cu apariția internetului.

„Câmp de maci”, debutul în lungmetraj al regizorului de teatru Eugen Jebeleanu, a fost recompensat cu Premiul publicului la TIFF 2021, dar și cu trofeul pentru cea mai bună regie. Filmul prezintă o zi din viața tânărului jandarm Cristi, care are o relație la distanță cu Hadi.

Cezara Dafinescu și Nae Caranfil, premiați pentru întreaga activitate artistică

Actrița Cezara Dafinescu, 72 de ani, a fost distinsă cu Premiul pentru întreaga carieră, care include nu mai puțin de 40 de roluri în film și peste 60 de roluri principale interpretate în cele patru decenii de activitate în teatru. În prezența sa, la TIFF 2021 a fost proiectată comedia muzicală „Cucoana Chirița”.

„Dragii mei, vreau să mulțumesc pentru acest premiu publicului meu, prietenul meu. Cineva spunea că un prieten te ia de mână și-ți atinge inima. De-a lungul anilor, de multe ori m-ați luat de mână, dar azi mi-ați atins inima. Mulțumesc!”, a declarat Cezara Dafinescu.

Regizorul Nae Caranfil, 60 de ani, a primit la TIFF Premiul de Excelență, iar lungmetrajul său de debut, „E pericoloso sporgersi”, într-o copie restaurată în format 4K, a fost proiectat la TIFF 2021.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII