luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăActualitateSute de turişti aflaţi în Salina Praid au fost evacuați din cauza...

Sute de turişti aflaţi în Salina Praid au fost evacuați din cauza unor infiltrații „abundente cu nămol”

Sute de persoane au fost evacuate din Salina Praid, sâmbătă după-amiază, din cauza unor infiltrații de nămol la intrare, pe traseul de intrare al autobuzelor.

Turiştii care se aflau sâmbătă în Salina Praid au ieşit la suprafaţă în siguranţă, după ce accesul în subteran a fost oprit din cauza unei infiltraţii în galeria de coastă.

Directorul Salinei Praid, Seprodi Zoltan, a declarat, pentru Agerpres, că există o infiltraţie mai abundentă cu nămol, în zona galeriei de coastă, prin care intră autobuzele în subteran.

În această situaţie, de la ora 14:00 a fost oprit accesul în subteran.

Turiştii aflaţi în salină au putut ieşi fără probleme

Din perete a apărut o infiltraţie mai abundentă cu nămol în zona galeriei de coastă, unde circulă autobuzele cu care sunt transportaţi turiştii în subteran. Este ţinută sub control şi sper ca mâine să putem fi deschişi din nou. (…) Nu trebuie să se creeze panică, este un lucru care se mai întâmplă, dar pe care îl ţinem sub control”, a precizat Seprodi Zoltan.

Conform aceleiaşi surse, oamenii care se aflau deja în subteran au putut să iasă „fără probleme”.

Bogdan Colceriu, ofițer IJJ Harghita: „La Salina Praid, în urma inundării tunelului de acces în salină de către un izvor natural, transportul turiștilor către suprafață a fost oprit temporar pentru a permite echipelor de intervenție evacuarea apei din subteran. În salină se aflau 1.000 de turiști. Aceștia fiind evacuați în siguranță din subteran cu autobuze, la intervale de 30 de minute. În salină au fost întrerupte alimentarea cu apă a băilor, a unităților economice, precum și internetul.”

Sursă: Digi24.ro

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII