sâmbătă, aprilie 13, 2024
spot_img
AcasăBreaking NewsSUBMERSIBILUL TITAN, DE NEGĂSIT! Nivelul de oxigen de la bord scade din...

SUBMERSIBILUL TITAN, DE NEGĂSIT! Nivelul de oxigen de la bord scade din oră în oră

Cursa contracronometru pentru găsirea micului submarin Titan. Submersibilul Titan a dispărut în timp ce ducea turiști la epava Titanicului. 

Misiunea de căutare a submersibilului Titan se desfășoară la peste 600 km de țărm. Nava Prințul Polar plecase de aici săptămâna trecută purtând cu el o echipă de cercetători și aventurieri către epava Titanicului de pe fundul Atlanticului, potrivit HotNews.

Cinci oameni au coborât apoi într-un submersibil numit Titan pentru a explora epava aflată la 3.800 adâncime, dar la aproximativ o oră şi 45 de minute de când și-a început coborârea micul submarin a pierdut contactul cu nava-mamă.

Garda de Coastă a SUA spunea marți seară că submersibilul Titanic dispărut mai are aproximativ 40 de ore de aer respirabil, pe baza faptului că submarinul are o rezervă totală de oxigen pentru a sta scufundat 96 de ore, în timp ce căutările se desfășoară pe aproape 20.000 de kilometri pătrați.

Epava Titanicului se află la aproximativ 700 km sud de St John’s, Newfoundland, dar misiunea de salvare este condusă din Boston, Massachusetts.

Misiune de salvare, fără precedent

Dacă ambarcațiunea se află pe fundul oceanului, ar fi aproape imposibil de salvat, spun experții, potrivit Reuters. Dacă submersibilul se află pe fundul oceanului, experții spun că o salvare de la submarin la submarin este puțin probabilă, pentru că există doar foarte puține ambarcațiuni submersibile care ar putea ajunge până la adâncimea la care se află epava Titanicului, respectiv la 3.800 de metri.

Știm mai multe despre suprafața Lunii decât despre fundul oceanului, pentru că pur și simplu nu am cercetat-o”, a spus Jamie Pringle, medic legist specialista în geoștiință la Universitatea Keele din Marea Britanie.

Scoaterea din submarin a celor de la bord este posibilă numai din exterior
Jurnalistul David Pogue de la CBS , care a călătorit anul trecut la bordul submersibilului, spune că nu este posibil ca cei aflaţi la bordul submarinului să iasă singuri din submersibil, deoarece sunt încuiaţi înăuntru cu şuruburi aplicate din exterior.

Ce este submarinul Titan

Cu sediul în Everett, în statul american Washington, OceanGate spune că folosește submersibile cu echipaj de ultimă generație și platforme de lansare pentru a spori accesul în apele oceanice la adâncimi de până la 4.000 de metri.

OceanGate a finalizat cu succes peste 14 expediții și peste 200 de scufundări în Pacific, Atlantic și Golful Mexic„, se arată pe site-ul companiei.

Deși este numit în mod obișnuit submarin, în terminologia marină nava „Titan” care transportă cele cinci persoane este un submersibil. În timp ce un submarin se poate lansa singur dintr-un port în mod independent, un submersibil coboară de pe o navă de sprijin.

Submarinul realizat din fibră de carbon și titan are o lungime de 670 de centimetri, o lățime de 280 de centimetri și o înălțime de 250 de centimetri și poate ajunge la viteze 5,5 kilometri pe oră, potrivit OceanGat.

Cum arată interiorul unei submersibil

Fondatorul operatorului turistic OceanGate Expeditions a arătat unei echipe CBS interiorul submersibilului folosit pentru a vizita epava Titanicului. Înregistrarea video de la CBS arată o cameră mică, cu un spaţiu cât un monovolum.

Nu există scaune sau canapele, iar pasagerii trebuie să stea cu picioarele încrucişate pe podea, asta după ce s-au descălţat înainte de a intra.

Pentru un submersibil atât de avansat, interiorul este în mare parte gol şi simplu, cu un singur buton şi un ecran pe perete. Restul operaţiunilor navei sunt efectuate de la un controler portabil, care arată ca o consolă de jocuri, cu butoane colorate.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII