luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăSocialSTUDIU România are cei mai mulți copii care își pierd viața în...

STUDIU România are cei mai mulți copii care își pierd viața în accidente rutiere din UE

STUDIU România are cei mai mulți copii care își pierd viața în accidente rutiere din toată Uniunea Europeană. 

Ignoranța părinților îi poate costa viaţa pe cei mici. În mașină, copiii nu poartă centura de siguranță ori nu sunt fixați corect în scaunele speciale.

În urma unui control rutier din Capitală, au fost depistaţi în trafic 10 şoferi care aveau în maşina copiii neasiguraţi corespunzător, potrivit ȘtirileProTV. Un tânăr are un băiețel de 3 ani şi jumătate și circula cu el fără să-i fi prins măcar centura de siguranţă pe bancheta din spate, deşi legea din România îi obliga pe părinţi să îşi transporte copiii doar în dispozitive omologate până la vârsta de 12 ani.

Viața copiilor, în pericol din cauza indiferenței

Specialiştii le recomandă părinţilor să folosească dispozitivele adecvate vârstei. Din păcate, peste 70 la sută dintre părinţi montează greşit scaunele auto.

În cazul în care scaunul de maşină sau un booster de înălţime are un joc mai mare de doi centimetri pe bancheta din spate înseamnă că nu e corect montat şi la o frână puternică sau un eventual impact viaţa copilul poate fi pusă în pericol.

România ocupa primul loc în Uniunea Europeană la mortalitatea minorilor în accidente. La nivel mondial, la fiecare 8 minute un copil îşi pierde viaţa într-un accident rutier.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII