sâmbătă, aprilie 13, 2024
spot_img
AcasăActualitateFotografia zileiȘTIAI CĂ Cea mai veche cafenea din lume se află în Venezia?

ȘTIAI CĂ Cea mai veche cafenea din lume se află în Venezia?

Caffè Florian este considerat cel mai vechi local din lume dedicat exclusiv servirii cafelei.

Caffè Florian este de o eleganță aparte. Amplasată chiar în Piazza San Marco, cea mai faimoasă piață dintr-un oraș cu locuri încântătoare, cafeneaua a sărbătorit 300 de ani pe 29 decembrie 2020.

Locul istoric a fost deschis pe 29 decembrie 1720 și a fost fondat de Florian Francesconi, care a numit-o inițial Alla Venezia Trionfante.

Cu toate acestea, a căpătat imediat un real succes în rândul clienților, încât pur și simplu și-au numit locul preferat de întâlnire după proprietar: Caffè Florian. Cafeneaua actuală este încă un loc de întâlnire îndrăgit și poartă numele fondatorului și în prezent.

Deși prețurile se ridică la standardele impuse de titlul prestigios care i s-a oferit în nenumărate rânduri, merită să servești măcar o băutură în acest loc desprins parcă din cărțile de istorie. Atmosfera secolului al XVIII-lea, chelnerii cu jachete albe și interiorul decorat în cele mai fine note ale eleganței veneziene, întregesc tabloul perfect pentru o vacanță de neuitat în Italia.

Personalități remarcabile și-au servit cafeaua la Florian

Se știe că scriitori Charles Dickens, Henry James, Lord Byron – chiar și faimosul cuceritor Casanova – au trecut pragul acestei cafenele. În vremuri mai recente, Brad Pitt și Angelina Jolie au fost văzuți acolo în timp ce diva de la Hollywood turna filmul „The Tourist” (2010), alături de un alt actor celebru, Johnny Depp.

Și, deși în ultimii cinci ani s-au deschis alte două cafenele Florian – una în Florența și una la Roma – niciuna nu va egala vreodată splendoarea atemporală a uimitoarei cafenele din Veneția.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII