vineri, decembrie 8, 2023
spot_img
AcasăCinemaSteven Seagal, simpatizant rus? Putin i-a acordat actorului american Ordinul Prieteniei

Steven Seagal, simpatizant rus? Putin i-a acordat actorului american Ordinul Prieteniei

Preşedintele Vladimir Putin i-a acordat actorului Steven Seagal o importantă decoraţie a statului rus în semn de mulţumire pentru acţiunile sale umanitare şi culturale întreprinse pe plan internaţional, se afirmă într-un decret de stat publicat luni, relatează Reuters.

Potrivit acelui decret, actorul american în vârstă de 70 de ani, starul unor filme de acţiune precum „Under Siege”, a primit Ordinul Rus al Prieteniei. Steven Seagal nu a făcut deocamdată declaraţii pe această temă.

Decretul menţionează activitatea desfăşurată de Steven Seagal în calitate de reprezentant special al Ministerului Rus de Externe pentru legături umanitare cu Statele Unite şi cu Japonia. Actorul american, care este şi practicant de arte marţiale, a lucrat o perioadă în Japonia şi este de mult timp un admirator al preşedintelui Vladimir Putin, de la care a primit un paşaport rusesc în 2016.

Vladimir Putin își face aliați la Hollywood

Steven Seagal, vizitator frecvent al Rusiei, a susţinut anexarea de către această ţară a Peninsulei Crimeea în 2014, spunând că acţiunea a fost „foarte rezonabilă”. El s-a alăturat unui partid pro-Kremlin în 2021 şi a vizitat în vara anului trecut o regiune controlată de Rusia din estul Ucrainei, unde s-a întâlnit cu un lider separatist susţinut de forţele ruse.

În 2017, Ucraina a emis pe numele actorului Steven Seagal o interdicţie de intrare în ţară pentru cinci ani, din motive care ţin de siguranţă naţională.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII