vineri, aprilie 19, 2024
spot_img
AcasăBreaking NewsSTARE DE ALERTĂ ÎN VRANCEA! Utilajele de deszăpezire nu mai fac față

STARE DE ALERTĂ ÎN VRANCEA! Utilajele de deszăpezire nu mai fac față

Zăpada a acoperit România! Ninsorile fac ravagii în toată țara, dar județul Vrancea se confrunte cu o situație critică.

Prefectul judeţului Vrancea, Nicuşor Halici, a solicitat, sâmbătă, instituirea stării de alertă în judeţ, din cauza ninsorilor abundente și a viscolului care afectează puternic județul. „Tocmai ce am încheiat o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă privind solicitarea declarării stării de alertă la nivelul judeţului Vrancea pentru înlăturarea efectelor căderilor abundente de zăpadă şi a viscolului care încă mai persistă în zona de sud a judeţului”, a declarat Halici, într-o conferinţă de presă, potrivit Digi24.

Val de intervenții din cauza ninsorilor

Au existat multiple probleme de circulație din cauza utilajelor care nu au intervenit la timp, ori nu au putut face față intemperiilor cauzate de condițiile meteo extreme.

Firmele care au contractat servicii de deszăpezire pe drumurile judeţene nu şi-au respectat angajamentele, astfel că în peste 85% din sectoarele de drum judeţean nu a existat activitate de deszăpezire”, a declarat, sâmbătă, prefectul judeţului Vrancea, Nicuşor Halici.

Toată noaptea am fost pe raza judeţului şi, dacă pe drumurile naţionale, cu aceeaşi oameni, cu aceleaşi tipuri de echipamente, s-a intervenit până în jurul orei 06:00 dimineaţa şi după aceea de la 07:00, cât au reuşit să se dezgheţe şi să se dezmorţească puţin, pentru că nu lucrează în schimburi, aceşti operatori pe maşini au început din nou deszăpezirea, pe drumurile judeţene nu a existat activitate în peste 85% – 90% cred din sectoarele de drum.

Dacă pe zona de sud poate nu se putea interveni pe multe dintre sectoare şi e de înţeles, am închis inclusiv drumuri naţionale, pentru că, indiferent de intervenţie, la o oră se bloca automat, în zona de munte, de la Focşani oriunde am vorbi, că ne ducem spre Gura Caliţei, spre zona montană din Nereju, Tulnici şi Soveja, acolo nu s-a intervenit, repet, nefiind niciun viscol”, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, Nicuşor Halici, conform Agerpres.

Prefectul a susţinut că are cunoştinţă inclusiv de cazuri în care utilajele de deszăpezire mergeau cu lama ridicată. „Am constatat, am şi câteva poze făcute aseară, filmuleţe unde pe drumul judeţean era zăpadă până la genunchi când coboram din maşină. Am primit şi poze şi filmuleţe care au surprins utilajele pe drumuri judeţene cu lama ridicată pe un drum judeţean. Din păcate, e o practică se pare în ultimii ani, la unii dintre manipulanţi, că merg cu lama ridicată ca să mai facă aşa o economie de combustibil, o inconştienţă crasă care pune în pericol vieţi”, a fost de părere Nicuşor Halici.

Traficul spre București este închis

Traficul spre București este închis în acest moment, a informat Nicușor Halici.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat, sâmbătă, că decretă starea de alertă în județul Vrancea. „În contextul situației generate de fenomenele meteo periculoase prognozate astăzi, 28 ianuarie 2023, premierul României, Nicolae-Ionel Ciucă a convocat în regim de urgență, în format online, Comitetul Național pentru Situații de Urgență. În cadrul ședinței CNSU a fost dispusă măsura decretării stării de alertă la nivelul județului Vrancea, în baza HCJSU Vrancea, abilitând, astfel, Ministrul Afacerilor Interne să avizeze hotărârea.

Prin această măsură se pun în aplicare acțiuni imediate de răspuns, precum suplimentarea forțelor de intervenție, alertarea structurilor din zonele limitrofe, asigurarea permanenței structurilor cu responsabilități clare în gestionarea situației generate de fenomenele meteo extreme, până la revenirea la starea de normalitate”, precizează comunicatul transmis de CNSU.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII