luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăBreaking NewsSOS: Arde Sicilia! Situația e gravă și în Sardinia

SOS: Arde Sicilia! Situația e gravă și în Sardinia

Sudul Europei arde necontenit!

La fel ca în Turcia și Grecia, în zona mediteraneană a Europei există aceleași probleme cu focurile greu de stăvilit. Confruntate din luna iulie cu incendii violente de vegetație, autoritățile din Sicilia au decis să instituie starea de urgență pentru șase luni în insula italiană, potrivit DPA, notează Agerpres. „Am declarat stare de criză și urgență timp de șase luni din cauza incendiilor grave care au loc deja de la sfârșitul lunii iulie și a riscului permanent pentru următoarele câteva săptămâni, din cauza situației climatice excepționale din Sicilia”, a anunțat președintele regional Nello Musumeci, într-un anunț publicat pe Facebook.

Acesta a explicat că intensitatea cu care s-au manifestat incendiile au pus o presiune foarte mare asupra instituțiilor care gestionează operațiunile de stingere și sunt responsabile cu asigurarea protecției populației. „Au existat și cazuri în care siguranța drumurilor municipale, provinciale și de stat a fost grav afectată de incendii”, a mai menționat Musumeci.

În Sardinia, situația este la fel de gravă

Situația este gravă și în Sardinia, unde pompierii din provincia Oristano au anunțat sâmbătă că un nou incendiu a izbucnit într-o unitate de cazare a turiștilor. Echipele de intervenție au reușit, pentru moment, să împiedice extinderea flăcărilor la vegetația din apropiere.

În Calabria, un bărbat și o femeie au fost găsiți decedați, vineri, la o fermă din San Lorenzo, după ce focul a înghițit un grajd și o altă clădire. Cei doi au murit în timp ce încercau să salveze o plantație de măslini, potrivit agenției italiene ANSA. Zonele din sudul Italiei se luptă cu incendii de mai multe zile, Calabria, Sicilia și Puglia fiind cele mai afectate. Flăcările sunt alimentate și de valul de caniculă.

Potrivit Asociației agricole Coldiretti, vara acestui an este cea mai călduroasă din ultimul deceniu.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII