luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăBreaking NewsSimona Halep, acuzată de a doua încălcare a regulamentului antidoping

Simona Halep, acuzată de a doua încălcare a regulamentului antidoping

Simona Halep, 31 de ani, fostul număr 1 mondial, a fost acuzată de o a doua încălcare a reglementărilor antidoping, „pentru nereguli găsite în pașaportul său biologic”, potrivit Agenției Internațională de Integritate în Tenis (ITIA), transmite Mediafax.

Simona Halep este suspendată din 22 octombrie 2022, după ce a fost depistată pozitiv la US Open cu roxadustat, substanță interzisă.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Simona Halep (@simonahalep)

De pe 7 octombrie, de când am fost acuzată de dopaj de ITIA, trăiesc cel mai negru coșmar. Nu m-am gândit și nu am luat niciodată substanțe ilicite. Trei comisii de experți au analizat testele mele de sânge, iar valorile au fost clar normale. Am încercat de două ori să mă apăr în cadrul procesului, dar ITIA a găsit de fiecare dată motive să amâne audierile”, a scris Halep, care a insistat că este victima unei contaminări, în cazul depistării cu roxadustat.

Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) confirmă că jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost acuzată de o încălcare suplimentară şi separată a Programului antidoping de tenis (TADP), legată de nereguli din paşaportul biologic al sportivului (ABP)”, se arată într-un comunicat ITIA.

Pașaportul biologic este o metodă prin care organizațiile antidoping monitorizează diferiți parametri ai sângelui în timp, pentru a identifica potențialele nereguli antidoping, potrivit Libertatea. Acesta reprezintă o metodă de monitorizare a profilului biologic al unui sportiv pe o perioadă extinsă pentru a detecta orice abateri sau modificări suspecte care ar putea indica utilizarea substanțelor interzise sau a metodelor de îmbunătățire a performanțelor.

Viitorul Simonei Halep în tenis – complicat

Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată pozitiv la US Open 2022. Jucătoarea din Constanța a fost informată de testul pozitiv la roxadustat pe 7 octombrie. Cazul ei va fi judecat de o organizație independentă, Sports Resolutions. Simona nu a mai jucat din august 2022.

Simona Halep a declarat, luna trecută, pentru publicația Tennis Majors, că a fost victima „unei contaminări a unuia dintre suplimente alimentare”.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII