marți, decembrie 5, 2023
spot_img
AcasăNewsSEZONUL VACANȚELOR Cum poți evita cozile infernale de la vama dintre Grecia...

SEZONUL VACANȚELOR Cum poți evita cozile infernale de la vama dintre Grecia și Bulgaria!?

Trafic și cozi infernale la granița țării

Turiștii români care vor să meargă cu mașina în Grecia trebuie să fie atenți și să aibă multă răbdare când ajung la frontiera Greciei cu Bulgaria pentru că sunt cozi infernale. Cum puteți să plecați în vacanță fără grija timpului pierdut pe drum? Există câteva soluții!

În prezent, de când a început sezonul estival în Grecia, punctele de trecere a frontiere Makaza-Nymphaia și PTF Kulata-Promachonas sunt cele mai aglomerate. Timpii de așteptare pot pleca de la 40 de minute, potrivit Click.

Recomandăm să plece în concediu marţi, miercuri sau joi. Deoarece timpii de aştetare sunt mai mari vineri, sâmbătă, duminică sau luni. Turiştii să aibă cu ei, în afară de răbdare, apă, mâncare, să fie pregătiţi pentru timpi de aşteptare mai mari”, spune Adrian Drăgan, fondator grup Forum Thassos, citat de Observatornews.

Se recomandă ca turiștii români care aleg să revină în țară prin PTF Giurgiu-Ruse să pregătească, în prealabil, suma exactă pentru taxa de pod, și anume 2 (doi) euro (monede cu valoare nominală de 1 euro sau 2 euro) sau 4 (patru) leva, în acest mod putând fi scurtați considerabil timpii de așteptare la procesarea și eliberarea documentelor justificative tip chitanțe, facturi sau bonuri fiscale”, recomandă Ministerul Afacerilor Externe.

Rute alternative pentru turiștii români

Pentru intrarea în România dinspre Grecia se recomandă folosirea și a celelorlalte puncte de trecere a frontierei situate la frontiera cu Republica Bulgaria, precum PTF Vidin – Calafat, PTF Kardam – Negru Vodă, PTF Oryahovo – Bechet (ferry), PTF Dobromir – Krushari (maximum 3,5 tone), PTF Kainardzha – Lipnița (maximum 3,5 tone), PTF Nikopol – Turnu Măgurele (ferry) și PTF Svishtov – Zimnicea (ferry), ultimele patru PTF cu program de funcționare în intervalul orar 08:00 – 20:00.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII