luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăActualitateFotografia zileiSCHIMBARE RADICALĂ. După ce talibanii au cucerit capitala Afganistanului, o jurnalistă CNN...

SCHIMBARE RADICALĂ. După ce talibanii au cucerit capitala Afganistanului, o jurnalistă CNN şi-a acoperit faţa pentru a putea relata

Pentru a putea relata din teren, jurnalistă CNN Clarissa Ward a trebuit să îşi acopere faţa.

Acoperirea obligatorie a feţei este una dintre regulile dure, printre multele altele, impuse de talibani femeilor. În ultimii 20 de ani, femeile îşi recuperaseră multe drepturi în Afganistan, printre care dreptul la educaţie şi dreptul la muncă.

„Transformarea”, care s-a produs de pe o zi pe alta, a fost consemnată, pe Facebook, de jurnalistul Pro TV Cosmin Stan, care punctează:

„Afganistan se întoarce exact unde era acum 20 de ani. Azi, în prima zi a noului Emirat Islamic al talibanilor, în vreme ce aproape toți occidentalii erau deja evacuați, ea transmitea de pe străzile capitalei Kabul înconjurată de talibani care dețin acum controlul. S-a îmbrăcat adecvat pentru noul regim (se vede în cele două fotografii diferența față de ziua de ieri), dar îți face meseria în continuare ca la carte!”, spune Cosmin Stan.

Reamintim că toate oraşele importante ale Afganistanului, culminând cu capitala Kabul, au fost cucerite la puţin timp după ce trupele armate ale SUA şi NATO s-au retras din teritoriul în care au stat peste 20 de ani.

După ce talibanii au ajuns în Kabul, chiar preşedintele ţării a părăsit teritoriul Afganistanului. Pentru mai multe detalii despre criza din Afganistan accesați articolul Victoria talibanilor în Afganistan anunță vremuri incerte: un nou flux de migranţi ilegali spre Europa?

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII