marți, aprilie 16, 2024
spot_img
AcasăBreaking NewsScene dramatice în orașele atacate. În Kiev oamenii se roagă pe străzi...

Scene dramatice în orașele atacate. În Kiev oamenii se roagă pe străzi sau fug din oraș, ieșirea e blocată de coloane de mașini

Ucrainenii sunt șocați și îngroziți de ceea ce li se întâmplă. În Kiev se aud sirenele, iar oamenii fug din oraș. Au apărut imagini cu coloane uriașe de mașini care au blocat autostrada la ieșirea din Kiev. Între timp, alții s-au adăpostit în stațiile de metrou sau se roagă în genunchi pe străzi.

Mai mulți oameni din Kiev s-au grăbit spre stațiile de metrou subterane pentru a se adăposti. Alții s-au urcat în autobuze pentru a părăsi orașul.

În Kiev s-au auzit sirenele, iar mai multe imagini arată coloane uriașe de mașini care blochează o autostradă în timp ce oamenii fug din oraș, scrie BBC.

Pe rețelele sociale oamenii transmit mesaje în care spun că sunt panicați și că încearcă să ajungă cât mai repede în adăposturi anti-aeriene și în subsoluri. Reporterii au filmat grupuri de oameni care se roagă pe stradă, îngenunchiați.

Jurnalistul Guardian Luke Harding din Kiev a relatat pe Twitter că oamenii stau la coadă la bancomate. Cozi la bancomate sunt și în Mariupol.

Între timp, corespondentul BBC pentru Europa de Est, Sarah Rainsford, a relatat că locuitorii din orașul Kramatorsk din regiunea Donbas din Ucraina sunt „șocați și îngroziți de ce ar putea urma”.

Oamenii au ieșit pe străzi noaptea trecută în acest oraș – fluturau steagul ucrainean. Au spus că acesta este țara lor și că nu pleacă nicăieri…. Nimeni nu poate să creadă că se întâmplă așa ceva cu adevărat.„, a relatat ea.

Primele bombardamente au avut loc chiar după ora 5 dimineața

Locuitorilor din Kiev li s-a spus să rămână în case și să-și pregătească o geantă cu strictul necesar, în cazul în care ar trebui să plece de urgență.

În oraș, pe mai multe ziduri au fost desenate săgeți roșii care indică locațiile celor mai apropiate adăposturi anti-aeriene. Aceste însemne existau încă din 2014, iar acum au fost marcate încă o dată cu culoare intensă, ca să poată fi observate ușor.

La 6:18 dimineața, cu două ore înainte de începerea zilei de școală, părinții copiilor care frecventează școala Ivan Franko din centrul Kievului au primit un mesaj ca să țină copiii acasă și că orele se vor face online.

Sursă: Digi24.ro

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII