vineri, decembrie 8, 2023
spot_img
AcasăActualitateFotografia zileiSCANDAL POLITIC Primăria Capitalei scoate palmierii plantați de Robert Negoiță în Piața...

SCANDAL POLITIC Primăria Capitalei scoate palmierii plantați de Robert Negoiță în Piața Unirii

Primăria Capitalei contestă acțiunea lui Robert Negoiță de a planta palmieri în Piața Unirii din București. Municipalitatea susține că nu i s-a cerut acordul, prin urmare aceștia au fost scoși. 

Totodată, peisagiștii susțin că palmierii nu au cum să reziste la temperaturi scăzute și că acțiunea nu este de bun simț, informează Digi24.

Horia Tomescu, viceprimarul Capitalei: „E o poveste care durează de câțiva ani. Primarul de la sectorul 3 a făcut lucrări ilegale în acest perimetru atât la trotuarul din fața magazinului Unirea, care a fost reparat de Administrația Străzilor cu câteva luni înainte ca el să intervină. Acele scuaruri sunt la Administrația Străzilor. Primăria București a dispus în această dimineață ca lucrările să revină la starea inițială. Palmierii vor fi scoși. De prea mult timp Negoiță profită că legislația e încurcată. PMB are procură împotriva primarului sectorului 3 pentru această amenajare, și totuși el continuă să facă amenajări. Centrul Capitalei nu e nici Dubai, nici grădina cu maimuțe a lui Negoiță. Aceste lucruri trebuie să înceteze de azi”, a declarat Horia Tomescu, viceprimarul Capitalei.

Palmierii nu ajută peisagistica urbană

Diana Culescu, președintele Asociației Pesagiștilor din România a explicat pentru aceeași sursă că un astfel de proiect nu are legătură cu estetica. „Încalcă hotărârea 128 pe 2016 a Primăriei Municipiului București, care spune trebuie avize pentru proiecte care schimbă în așa mare măsură imaginea orașului. Administrația publică locală care a făcut plantarea a găsit un plan de marketing a al unei companii din Bulgaria, dar nu am văzut toată Bulgaria plină de palmieri și rămăsese doar Piața Unirii în mijlocul Bucureștiului fără. Asta ține și de ideea unui bun simț elementar. Toți înțelegem că palmierii nu vor rezista la minus 20 grade iarna. Nu au rezistat nici la Constanța, nici la Primăria sectorului 4.

Varianta împachetării ca să nu înghețe palmierii nu e bună, deoarece plantele mor dacă le îngheață rădăcinile. Nu poți împacheta rădăcinile. În sectorul 4 s-au plantat palmierii cu ghiveci, iar iarna se transportau în sere. Era multă bătaie de cap fără niciun avantaj. Asta este o intervenție care să producă rumoare în spațiul public”, a spus Culescu.

Scandalul palmierilor din Capitală

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, luni, că va scoate palmierii plantați de primarul Sectorului 3, Robert Negoiță. Nicușor Dan acuză Primăria Sectorului 3 că a plantat palmierii fără a avea aprobare din partea Primăriei Municipiului București.

O să-i scoatem și o să-i ducem domnului Negoiță”, a declarat Nicușor Dan.

Robert Negoiță îl contrazice pe Nicușor Dan și susține că nu avea nevoie de aprobare pentru a planta copaci, într-o zonă unde e nevoie de spațiu verde. Mai mult, Negoiță îl acuză pe primarul general că face circ ieftin.

Ce face Nicușor Dan, într-adevăr, este circ ieftin! Scoate copacii plantați de Primăria Sector 3 într-o zonă centrală, unde e nevoie de spațiu verde și de copaci”, a declarat Robert Negoiță.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII