luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăBreaking NewsScandal la Mănăstirea Frăsinei! Doi frați, exploatați sexual de un călugăr

Scandal la Mănăstirea Frăsinei! Doi frați, exploatați sexual de un călugăr

Situație șocantă la un lăcaș de cult din România!

Scandal la Mănăstirea Frăsinei din Vâlcea! Un călugăr şi un îngrijitor al lăcaşului de cult au fost arestaţi după ce ar fi violat, în repetate rânduri, doi fraţi de 9 şi 13 ani. Totul s-ar fi întâmplat în vara anului trecut chiar în incinta mănăstirii.

Copiii ar fi fost ademeniţi în schimbul unor sume de bani şi chiar filmaţi, conform ObservatorNews.

Legătura celor doi frați cu Mănăstirea Frăsinei a început în 2021, atunci când cei doi copii s-au oferit să ajute cu vânzarea unor obiecte bisericești. Pentru ajutorul lor, călugărul îi răsplătea cu bani și cadouri. Cei doi frați au început să aibă încredere în monah, prin urmare, nu l-au suspectat de intențiile bolnave pe care le avea. Apoi, profitând de încrederea celor doi copii, călugărul și complicele său i-au ademenit în chiliile mănăstirii, unde au fost abuzați și supuși la agresiuni sexuale repetate. Parte dintre aceste fapte ar fi fost filmate și sunt acum probe.

Cei doi bărbați au fost arestați

Totul a ieșit la iveală când unul dintre frați a povestit acasă ororile pe care le trăiesc, iar părinții au mers la poliție și au făcut plângere. Cei doi inculpați au fost arestați pentru 30 de zile. Dacă magistrații îi găsesc vinovați riscă până la 7 ani de închisoare cu executare.

În urma acestui fapt, Arhiepiscopia Râmnicului a emis un comunicat prin care a anunțat că cei doi vor fi caterisiți și nu vor putea reveni la mănăstire: „În aceste momente de tulburare dureroasă, Sfânta Arhiepiscopie a Râmnicului și obștea Sfintei Mănăstiri Frăsinei regretă sminteala creată și implicațiile morale ale acestui nefericit caz și reafirmă că Biserica nu poate fi confundată cu o persoană. Biserica este trupul tainic al Domnului, Izvorul sfințeniei”, a anunțat Arhiepiscopia Râmnicului.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII