vineri, aprilie 19, 2024
spot_img
AcasăActualitateRomânii se pregătesc pentru a treia minivacanță pe anul 2023! Zilele libere...

Românii se pregătesc pentru a treia minivacanță pe anul 2023! Zilele libere anunțate de Guvern

După minivacanța de la început de iunie, când angajații de la stat au avut 5 zile libere, românii se pregătesc de o nouă minivacanță de 4 zile în luna august.

A treia minivacanță pe anul 2023

Românii se vor bucura de a treia minivacanță pe anul acesta datorită sărbătorii creștin-ortodoxe Adormirea Maicii Domnului, sau Sfânta Maria, din data de 15 august – zi liberă legal. Guvernul a decis să facă punte între weekend și liberul legal și să declare și ziua de 14 august – luni – zi liberă, potrivit Digi24.

Guvernul a decis la sfârșitul anului trecut ca zilele de 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august 2023 să fie zile libere pentru bugetari, pentru că acestea erau între o zi de sărbătoare și weekend, rezultând astfel 3 minivacanțe.

Decizia de a stabili zilele libere la începutul anului, pentru personalul din sistemul bugetar, a fost luată potrivit Codului Muncii, astfel încât angajatorii şi angajaţii să îşi poată stabili şi previziona zilele libere pentru întregul an. Prevederile actului normativ nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza procesului de producţie sau specificului activităţii şi nici magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în zilele de 23 ianuarie, 2 iunie şi 14 august 2023 sau participanţilor în aceste procese”, a precizat în decembrie Ministerul Muncii.

Câte zile libere au mai rămas în 2023

În anul 2023, românii vor beneficia, în total, de 17 zile libere. Dintre acestea, au mai rămas:

  • 14 – 15 august: Adormirea Maicii Domnului (luni, marţi)
  • 30 noiembrie: Sfântul Andrei (joi)
  • 1 decembrie: Ziua Națională a României (vineri)
  • 25 – 26 decembrie – Crăciunul (luni, marţi)
PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII