vineri, februarie 23, 2024
spot_img
AcasăCinemaREVIEW: Spencer, o provocare pentru Kristen Stewart. Prințesa Diana, interpretată cu măiestrie

REVIEW: Spencer, o provocare pentru Kristen Stewart. Prințesa Diana, interpretată cu măiestrie

În ciuda faptului că a murit din 1997, Diana, Prințesa de Wales, este din nou în centrul atenției. De data aceasta nu se datorează aniversării morții ei. În schimb, s-a lansat mult așteptatul film, Spencer, cu Kristen Stewart în rolul principal. O nouă versiune a unei povești vechi, dar iconice. Viața Prințesei Diana vine pe marele ecran prin biografia Spencer, în care talentata Kristen Stewart o interpretează cu măiestrie pe Prințesa de Wales.

Concentrându-se pe luna decembrie 1991, la Queen’s Sandringham Estate, Spencer este o imagine a deciziei Dianei de a-și pune capăt căsătoriei cu Prințul Charles și de a părăsi familia regală. După premiera sa mondială, interpretarea lui Stewart în rolul Dianei a fost deja declarată demnă de Oscar. Filmul a fost foarte apreciat de către criticii de film.

În timpul vieții sale, Diana a trăit multe roluri în ochii publicului. Ea a devenit prințesă după o nuntă ca de basm, o mamă, o victimă a bulimiei, o țintă a presei tabloide, un model fashion și, în cele din urmă, o divorțată care a murit la vârsta de 36 de ani în circumstanțe tragice. Cu toate astea, lumea a iubit-o, pentru că a fost naturală.

Diana a fost, de asemenea, venerată ca un simbol recunoscut internațional pentru dragoste, compasiune și caritate și un avocat al celor dezavantajați și stigmatizați. Diana a înțeles puterea de a deține un rol în ochii publicului și a folosit acest lucru pentru a schimba atitudinile și a aborda problemele societale. Ca o figură publică foarte importantă, Diana a arătat în fața lumii o vulnerabilitate și o umanitate rară, care diferă de familia regală cu în care intrase. Lumea nu a încetat să o aprecieze, să o îndrăgească și să își aducă aminte de ea, chiar și după moartea sa tragică.

Într-adevăr, Diana nu se mai limitează la fotografii și interviuri din timpul vieții. Ea a reînviat în filmul The Crown de pe Netflix și acum în propriul ei lungmetraj, Spencer. Diana se confruntă cu o carieră postumă de succes – cu imaginea și viața ei impresionând după moarte. Și în acest fel, Diana este prezentată ca un erou al culturii populare generației născute după dispariția ei.

Cu toate acestea, Diana a fost centrul multor bârfe în timpul vieții ei. Chiar și după moartea sa, bârfele din tabloide și fascinația față de prințesă nu s-au oprit cu adevărat nici până în ziua de azi. Această fascinație a fost din nou reaprinsă la scară globală în perspectiva lansării filmului Spencer. Prin bârfele la nivel internațional, Diana devine din ce în ce mai obiectivată și abstractă. Ea este un simbol care trebuie folosit și despre care se vorbește. Viața ei personală este difuzată pentru ca toată lumea să o vadă și să înțeleagă ceva din ea. Diana a devenit personaj de film.

Prințesa Diana, percepută personal și profund, cu ajutorul lui Kristen Stewart

Prințesa Diana, ca erou a culturii populare și sursă de bârfe, are valoare pentru a arunca lumină asupra apetitului societății în secolul XXI. Ea dezvăluie cât de mult s-a schimbat și, de asemenea, cât de puțin s-a schimbat modul în care se formează legăturile sociale prin bârfă. A vorbi despre bogați și faimoși încă leagă oamenii, dar acum s-a extins pe tărâmul internațional al rețelelor sociale.

Diana este pentru totdeauna înghețată în timp ca o frumoasă divorțată și mamă a unui viitor rege. Ea reușește să atragă interesul publicului și este o rampă de lansare pentru dezbateri despre provocările societale. Fie că provocarea este libertatea presei, rolul familiei regale sau expunerea publică. Diana este un catalizator al dezbaterii publice. Diana dezvăluie că societatea este încă fixată pe simboluri care pot fi în același timp venerate și vulnerabile. Ea scoate în evidență diviziunile societale, aducând, de asemenea, unitate și unire. Iar reinventarea Dianei în Spencer cultivă un spațiu pentru comunitatea internațională pentru a vorbi încă o dată despre „prințesa poporului” al cărei basm a devenit aspru.

Spencer este un film care petrece aproape două ore avansând noțiuni deja axiomatice – opulența obscenă nu echivalează cu libertatea, iar protocolul este o închisoare – cu ironii ușoare, simboluri grele și fraze pompoase.

Actrița Kristen Stewart oferă interpretarea carierei ei în „Spencer” de Pablo Larraín, care a pus-o în prim-plan într-un mod excepțional. Unele voci spun că ar merita chiar și-un Oscar.

Sursă: Playtech.ro

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII