luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăBreaking NewsReacția MAE la mesajele „publice neadecvate” transmise de președinta Ungariei în timpul...

Reacția MAE la mesajele „publice neadecvate” transmise de președinta Ungariei în timpul vizitei în România

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că l-a contactat pe ambasadorul Ungariei la Bucureşti după ce, în cadrul vizitei private a preşedintei Novak Katalin în ţara noastră, „au fost lansate mesaje publice neadecvate„.

Reacţia MAE vine după ce cu o zi în urmă preşedinta Ungariei a postat imnul Ţinutului Secuiescu, însoţit de mesajul „Nu lăsa Transilvania să piară, Doamne!”.

MAE l-a contactat prompt pe ambasadorul Ungariei în România și a transmis dezaprobarea fermă cu privire la faptul că, în pofida repetatelor apeluri ale părții române la manifestarea reținerii în declarații și mesaje publice în contextul vizitelor private efectuate de oficiali și politicieni ungari în România, și în contextul vizitei din aceste zile au fost lansate mesaje publice neadecvate, precum cel care vizează o regiune istorică a României”, precizează MAE.

MAE vine ca „urmare a mesajelor publice transmise de Președintele Ungariei, inclusiv pe pagina de Facebook, în contextul vizitei private cu caracter religios pe care o întreprinde zilele acestea în România”, potrivit Libertatea. Sâmbătă, preşedinta Ungariei, care a participat la pelerinajul de la Şumuleu Ciuc, a postat imnul Ţinutului Secuiescu însoţit de mesajul „Nu lăsa Transilvania să piară, Doamne!”.

Reacția MAE la mesajul postat de președinta Ungariei

MAE mai transmite „că astfel de declarații nu corespund dezideratului promovării unei relații pragmatice, de bună vecinătate și colaborare dintre cele două țări, în interesul nemijlocit al cetățenilor români și ungari indiferent de etnie, precum și spiritului Tratatului de înțelegere, cooperare și bună vecinătate dintre România și Republica Ungară (semnat la Timișoara, la 16 septembrie 1996) și Declaraţiei de Parteneriat Strategic dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Ungare pentru Europa secolului XXI (adoptată la Budapesta, la 29 noiembrie 2002)”.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII