marți, decembrie 5, 2023
spot_img
AcasăNewsReacția lui Mircea Geoană după condamnarea cumnatului Ionuț Costea, dat în urmărire

Reacția lui Mircea Geoană după condamnarea cumnatului Ionuț Costea, dat în urmărire

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a reacționat după ce Mircea Costea, cumnatul său, a fost dat în urmărire de către Poliție, fiind condamnat definitiv la șase ani de închisoare.

Mircea Geoană: „Fără excepție, deciziile judecătorești trebuie respectate și duse la îndeplinire

Chiar și în momente complicate, valorile democratice trebuie să primeze. Fără excepție, deciziile judecătorești trebuie respectate și duse la îndeplinire. Fiecare dintre noi suntem responsabili pentru deciziile luate.

Eu și Mihaela vom continua să fim alături de nepoții noștri și să le oferim sprijinul de care au nevoie în aceste momente grele”, a transmis Mircea Geoană, pentru Digi 24.

Lupta împotriva corupției și transparența contează! O națiune trebuie să se asigure că are instituții politice, economice și de stat de drept puternice, precum și mecanisme de control și echilibru între puterile statului, astfel încât adevăratul potențial, strategic, economic și uman să fie eliberat. Am participat cu plăcere la conferința organizată de Institutul Aspen România, cu tema Ascensiunea Europei – Un nou centru de greutate. O nouă perspectivă asupra Europeu de Sud-Est, Centrală și de Est”, a scris Geoană pe Facebook.

Ionuț Costea, condamnat la 6 ani de închisoare

Mircea Ionuț Costea a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la 6 ani de închisoare, după ce la instanța de fond primise 7 ani de închisoare, în dosarul de corupție privind reabilitarea unor tronsoane de cale ferată. Pe latură civilă, magistraţii au decis confiscarea de la Mircea Costea a sumelor de 3.121.328 lei şi 1.919.900 euro, potrivit Hotnews.

În același dosar a fost condamnat la șapte ani și patru luni fostul ministru al Finanțelor Sebastian Vlădescu, în timp ce fostul parlamentar Cristian Boureanu a fost achitat. În timp ce Sebastian Vlădesu s-a predat Poliției și a fost dus în penitenciar, Mircea Costea a fost dat în urmărire de către Poliție.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII